Ελλάδα

Οι κάτοικοι του Μεταξουργείου καλούν τον κόσμο στην... κηδεία του

Οι κάτοικοι του Μεταξουργείου καλούν τον κόσμο στην... κηδεία του
Σε αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί κάτοικοι του Κεραμεικού και του Μεταξουργείου εξαιτίας της επέλασης του Airbnb: Τα τουριστικά καταλύματα... παίρνουν την θέση των μόνιμων κατοικιών.

Με ένα ιδιότυπο και μάλλον πικρό χιούμορ, κάτοικοι του Μεταξουργείου και του Κεραμεικού καλούν τους Αθηναίους να παραστούν στην κηδεία της όμορφης γειτονιάς την ερχόμενη Κυριακή.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Μαχαλά Μεταξουργείου, οι γειτονιές της Αθήνας, «αποξενωμένες, αποστειρωμένες, και άχρωμες, σε λίγο δεν θα θυμίζουν σε τίποτα τα ζωντανά κύτταρα που της προσέδιδαν την προηγούμενη γοητεία της».

Στην ανακοίνωση που συνοδεύει το κηδειόσημο, τονίζουν πως το κέντρο της Αθήνας «μετατρέπεται σε μονοθεματικό τουριστικό πάρκο, βορά στην λαιμαργία της οικιστικής επένδυσης που βλέπει την κατοικία μόνο ως επενδυτικό προϊόν και καθόλου ως κοινωνικό αγαθό», ενώ την ίδια στιγμή «εκατοντάδες ακίνητα παραμένουν άδεια, εγκαταλελειμμένα και παρατημένα», με τους κατοίκους να μην έχουν πια «πού να μείνουν, να περπατήσουν, να αθληθούν, να συνευρεθούν κοινωνικά και πολιτιστικά».

Η κηδεία του Μεταξουργείου, θα γίνει την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 13:30 με την πομπή - συνοδεία ορχήστρας - να ξεκινά από το Δημόσιο Σήμα (Πλαταιών και Λεωνιδίου).