Ελλάδα

Αδιανόητο περιστατικό στην Πάρνηθα: Αρνούνται να διασωθούν οι εγκλωβισμένοι, αίτημα για εναέρια μέσα

EUROKINISSI EUROKINISSI
Οι άνδρες της ΕΜΑΚ, παραμένουν στο σημείο.

Συνεχίζουν να αρνούνται να κατέβουν με τα πόδια από το σημείο όπου έχουν εγκλωβιστεί στην Πάρνηθα, τρία άτομα, παρά τις συστάσεις του κλιμακίου της ΕΜΑΚ, που κατόρθωσε, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, να τους πλησιάσει.

Τα τρία άτομα, αγνόησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας, λόγω του χιονιού που υπάρχει στην περιοχή και εγκλωβίστηκαν με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, στη θέση Κυράς στην Πάρνηθα. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ, κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο με τα πόδια, καθώς τα ερπυστριοφόρα δεν μπορούσαν να πλησιάσουν.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, τα τρία άτομα, δεν δέχθηκαν να κατέβουν με τα πόδια, συνοδεία των ανδρών της ΕΜΑΚ. Έχει γίνει αίτημα από την πυροσβεστική, για να συμβάλλουν εναέρια μέσα, αλλά ακόμα δεν έχει δοθεί άδεια να πετάξει ελικόπτερο, αφού δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Η ομάδα της ΕΜΑΚ, ξεκίνησε την επιχείρηση από χθες το βράδυ, όταν εγκλωβίστηκαν τα τρία άτομα. Και κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο, πριν μερικές ώρες. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ, παραμένουν στο σημείο, όπου οι τρεις αρνούνται να κατέβουν από το βουνό με τα πόδια.  

Νωρίτερα απεγκλωβίστηκαν με επιτυχία δύο άτομα που είχαν παγιδευτεί από τα χιόνια σε δρόμο στη Φυλή.