Ελλάδα

Έγκλημα στα Εξάρχεια: Ομολόγησε ο δολοφόνος του 50χρονου μουσικού - «Τσακωθήκαμε και τον σκότωσα με σφυρί»

Έγκλημα στα Εξάρχεια: Ομολόγησε ο δολοφόνος του 50χρονου μουσικού - «Τσακωθήκαμε και τον σκότωσα με σφυρί»
«Τσακωθήκαμε και τον σκότωσα με σφυρί» τα πρώτα ΄λόγια του 48χρονου φίλου του που ομολόγησε το έγκλημα.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 50χρονου μουσικού που βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στην Χαριλάου σήμερα νωρίς το πρωί. Ο 48χρονος δράστης λίγο μετά την προσαγωγή του ομολόγησε τη δολοφονία του φίλου του που τον φιλοξενούσε στο σπίτι. O άνδρας μία μέρα νωρίτερα είχε κλέψει το αυτοκίνητο ενός νεαρού από τον Τύρναβο και είχε φτάσει ως την Χαριλάου Τρικούπη με αυτό.

Το χρονικό του εγκλήματος

Το πρωί, στην ΕΛ.ΑΣ. σήμανε συναγερμός για άνδρα που βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι και βρήκαν το θύμα με πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, ενώ δίπλα του βρέθηκε ένα σφυρί και ένα μαχαίρι, πάνω στα οποία, ωστόσο, δεν υπήρχε αίμα.

Ο 48χρονος όπως αποδείχθηκε δράστης του εγκλήματος ήταν μέσα στο διαμέρισμα την ώρα της εφόδου των αστυνομικών αλλά αδυνατούσε να επικοινωνήσει με τους άνδρες της Ασφάλειας καθώς τελούσε υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αθηνών.

Όταν συνήλθε αποκάλυψε στους αστυνομικούς  ότι διαπληκτίστηκε με το θύμα χωρίς να θυμάται την αιτία της δι΄ένεξης. Θυμάται, όπως υποστήριξε, ότι χτύπησε τον 50χρονο με τα χέρια στο πρόσωπο, το κεφάλι και το σώμα.  Μετά από την ομολογία του, ο δράστης συνελήφθη με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία για ανθρωποκτονία και την Παρασκευή θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις Αρχές για κλοπές και ενδοοικογενειακή βία.

Ο κατηγορούμενος είχε ξυλοκοπήσει βάναυσα τον πατέρα του 15 μέρες πριν το έγκλημα

Ο κατηγορούμενος για το έγκλημα είναι γνώριμος των αστυνομικών αρχών, όπως αποκαλύπτει το Star . Στις 20 Ιανουαρίου, 3 εβδομάδες πριν το έγκλημα στα Εξάρχεια, ο πατέρας του τον είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία. Είχε συλληφθεί και δικαστεί σε 2 χρόνια φυλάκισης με αναστολή και κυκλοφορούσε ελεύθερος

Μάλιστα ο πατέρας του δήλωσε στο Star: «Μου επιτέθηκε και με χτύπαγε επί μια ώρα… Το πρόσωπό μου ήταν μαύρο επί 10 μέρες… Επιθετικότατος σε μένα κάθε μέρα… Αυτός έσπασε και πόρτες, έσπασε και τραπέζια, έσπασε και τηλέφωνα».

Όσον αφορά το τι του είπε όταν του τηλεφώνησε σήμερα το πρωί μέσα από το τμήμα, δήλωσε: «Μάλωσε με το θύμα, έτσι μου είπε».

Το ποινικό παρελθόν του κατηγορούμενου

Δεν ήταν όμως το μοναδικό περιστατικό στο οποίο ο κατηγορούμενος ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής. Στις 20 Μαΐου του 2021 είχε ξυλοκοπήσει πολίτη στον Τύρναβο, ενώ στις 13 Ιανουαρίου του 2024 είχε απειλήσει πελάτες αλλά και ιδιοκτήτη επιχείρησης στην ίδια περιοχή. Ο επιχειρηματίας μίλησε στο Star για τον «τρόμο του Τυρνάβου», όπως τον αποκάλεσε και αποκάλυψε ότι ο δράστης είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική δύο φορές. Του είχε δοθεί αγωγή αλλά είναι άγνωστο αν την έπαιρνε .Έκλεβε, χτυπούσε, είχε παραβατική συμπεριφορά, μπαινόβγαινε στα αστυνομικά τμήματα Κι όμως, κυκλοφορούσε ελεύθερος, ανενόχλητος.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη του 48χρονου

Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (8-2-2024) στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, 48χρονος ημεδαπός, για ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Ειδικότερα, έπειτα από επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ του κατηγορούμενου και 55χρονου ημεδαπού εντός οικίας στην περιοχή των Εξαρχείων, ο 48χρονος με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου επιτέθηκε στον 55χρονο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Κληθέντες αστυνομικοί εντόπισαν εντός της οικίας και συνέλαβαν τον 48χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ανωτέρω ανθρωποκτονίας

Επιπλέον ο 48χρονος κατηγορείται και για ληστεία που διαπράχθηκε χτες (7-2-2024) στον Τύρναβο όπου με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε από 44χρονο αλλοδαπό όχημα ιδιοκτησίας του. Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.