Ελλάδα

Αποσωληνώθηκε ο 23χρονος φοιτητής που ξυλοκοπήθηκε από τον τράπερ Ricta

Αποσωληνώθηκε ο 23χρονος φοιτητής που ξυλοκοπήθηκε από τον τράπερ Ricta Φωτογραφία: INTIME
Έπειτα από την απολογία του στην ανακρίτρια, την Τετάρτη, ο τράπερ κρίθηκε προφυλακιστέος.

Η υγεία του 23χρονου φοιτητή, που δέχθηκε άγρια επίθεση από το γνωστό τράπερ Ricta στη Θεσσαλονίκη, βελτιώνεται σημαντικά. Οι γιατροί του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ τον αποσωλήνωσαν αν και παραμένει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 25χρονος τράπερ που κατηγορείται για την επίθεση κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 25χρονος τράπερ συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στην περιοχή των Λαδάδικων, σε εκτέλεση εντάλματος που είχε εκδοθεί σε βάρος του από την ανακρίτρια. Σύμφωνα με τη δικογραφία, το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της 26ης Ιανουαρίου, στη συμβολή των οδών Συγγρού με Εγνατία, έξω από μπαρ, όπου το νεαρό θύμα βρισκόταν με την παρέα του.

Κατά την ίδια δικογραφία, ο φοιτητής δέχθηκε απρόκλητη επίθεση με αφορμή μία απλή ερώτηση που απηύθυνε προς τον 25χρονο, με συνέπεια να πέσει στο έδαφος και να χτυπήσει στο κεφάλι. Μετά την επίθεση, ο παθών μετέβη στο σπίτι του, όπου έπεσε να κοιμηθεί, κάτι το οποίο πιθανολογείται ότι συντέλεσε και στην επιδείνωση της υγείας του. Πληροφορίες αναφέρουν πως όταν ξύπνησε, δεν είχε καλή επαφή με το περιβάλλον και τα λόγια του ήταν ακατάληπτα.

Στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι φέρει αιμάτωμα στο κεφάλι, ενώ τον υπέβαλαν σε πολύωρο χειρουργείο. Μέχρι σήμερα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του τράπερ

Ο δικηγόρος του τράπερ, Θοδωρής Καραγιάννης, ανέφερεσε δηλώσεις του ότι ο εντολέας του δεν προκάλεσε το χτύπημα από το οποίο έπεσε το θύμα και από το οποίο έπαθε το αιμάτωμα. Όπως πρόσθεσε, ο εντολέας του έδωσε τις πρώτες βοήθειες επί 10 λεπτά, διασφάλισε ότι το θύμα σηκώθηκε και ότι φαινόταν καλά και μετά εγκατέλειψε το σημείο.

Η δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας του 23χρονου

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας του 23χρονου, Παύλος Καρκαλης, ανέφερε ότι τόσο ο 25χρονος τράπερ, όσο και ο έτερος κατηγορούμενος, έχουν διαπράξει μια βαρύτατη πράξη και διώκονται ήδη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. «Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς είναι η αποκατάσταση της υγείας του Παναγιώτη» πρόσθεσε.

"Ο Παναγιώτης μας δίνει μία πολύ κρίσιμη μάχη για τη ζωή του. Οι προσευχές όλων είναι μαζί του. Οι γονείς του καθημερινά "κρέμονται” από τα χείλη των γιατρών. Περιμένουν να ακούσουν μία θετική εξέλιξη. Εχουν υπομονή και πίστη, όμως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που έχουν προκαλέσει τα χτυπήματα που δέχθηκε το παιδί είναι πολύ σοβαρές. Εγινε μία πολύ σοβαρή επέμβαση, όμως οι γιατροί δε μπορούν να πούνε με σιγουριά τίποτα για τη συνέχεια. Όλοι ελπίζουν ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει τη σκληρή δοκιμασία που περνάει", περιέγραψε στο taxydromos.gr ο δικηγόρος.