Ελλάδα

Με μηνύσεις απειλεί ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος - Ποιους κατηγορεί

Με μηνύσεις απειλεί ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος - Ποιους κατηγορεί Φωτογραφία: glomex
Στην Ευελπίδων βρίσκεται σήμερα ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και κατέθεσε την πρώτη του μήνυση.

Το πρωί της Δευτέρας (19/2), στα δικαστήρια της Ευελπίδων, εμφανίστηκε ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο οποίος υπέβαλε την πρώτη του μήνυση μετά την εισαγγελική παρέμβαση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», υπέβαλε μήνυση εναντίον ενός ατόμου που είχε επανειλημμένα εμφανιστεί στα μέσα ενημέρωσης και είχε μιλήσει για τον κοινό τους βίο.

Ο Πολυχρονόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι οι επίμαχες φωτογραφίες είναι από το 2013, θεωρεί τα όσα είχε δηλώσει το συγκεκριμένο άτομο ως «συκοφαντικά και αντιφατικά με την πραγματικότητα».

«Κανονικά συνεχίζεται ο εθελοντισμός»

«Ήρθαμε εδώ για να αποδείξουμε εμπράκτως και να πούμε ότι η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα ερευνήσει και θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει.

Καταρχάς, δεν υπάρχουν εθελοντές μου που έχουν κάνει μηνύσεις. Κανονικά συνεχίζεται ο εθελοντισμός στην κοινωνική κουζίνα. Θα δοθούν κι άλλες απαντήσεις από τη Δικαιοσύνη» είπε μεταξύ άλλων, εξερχόμενος από το Δικαστήριο.

«Οι φωτογραφίες είναι του 2013»

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι φωτογραφίες είναι του 2013. Δεν είμαι άγιος».

Προσπάθησε πάντως, να δικαιολογήσει τον λόγο που κατέφευγε στα φρουτάκια, λέγοντας ότι «όταν έχεις ανάγκη από 2.500 ευρώ και παίρνεις μόνο 900 ευρώ, ψάχνεις να βρεις τρόπο για να καλύψεις τις ανάγκες του άλλου Ανθρώπου».

Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος» προχώρησε στις νέες δηλώσεις από τον χώρο, όπου συγκεντρώνονται άτομα που λαμβάνουν βοήθεια και προανήγγειλε μηνύσεις κατά όσων έχουν μιλήσει δημοσίως για εκείνων.

Μάλιστα, είπε: «Περιμένουμε τον εισαγγελέα, με κατηγόρησαν για εγκληματική οργάνωση, με κατηγόρησαν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, περιμένουμε τον εισαγγελέα», είπε ο ίδιος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι αρκετοί αυτοί που πηγαίνουν στην κοινωνική κουζίνα αλλά θα ήταν περισσότεροι αν δεν υπήρχαν οι ανώνυμες καταγγελίες.