Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο από την Αγία Βαρβάρα: Ο πεθερός κραδαίνει την καραμπίνα λίγο μετά το στυγερό έγκλημα

Βίντεο ντοκουμέντο από την Αγία Βαρβάρα: Ο πεθερός κραδαίνει την καραμπίνα λίγο μετά το στυγερό έγκλημα
Σοκ έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ δολοφονία ενος 57χρονου άνδρα από τον πεθερό του και μάλιστα με την προτροπή της πεθεράς του: Την Τετάρτη απολογούνται οι δύο συλληφθέντες, βίντεο - ντοκουμέντο τους δείχνει να αποχωρούν ατάραχοι από το σημείο του εγκλήματος.

Ήταν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν ο 69χρονος δράστης πυροβόλησε και δολοφόνησε τον 57χρονο άνδρα της κόρης του με δύο πυροβολισμούς στην αυλή του σπιτιού τους στην Αγία Βαρβάρα.

Η «δικαιολογία» που ανέφερε ήταν πως πίστευε ότι «δεν φέρεται καλά στην κόρη του» - κάτι που αρνείται η ίδια η γυναίκα - ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες η σύζυγός του - που βρισκόταν στο σήμειο - ήταν εκείνη που τον προέτρεψε φωνάζοντας «ρίχτου ρίχτου».

«Ακούστηκε κάποια αψιμαχία και μετά ακούστηκε ένας πυροβολισμός. Βγήκαμε έξω, γιατί είναι ησυχία και ακούστηκε, ώσπου να πάρουμε χαμπάρι τι γίνεται ακούστηκε και δεύτερος πυροβολισμός. Κάποιος φώναζε τι έκανες», έχει σημειώσει αυτόπτης μάρτυρας.

Σημειώνεται πως ο δράστης μόλις διέπραξε τη δολοφονία του 57χρονου, πήρε την καραμπίνα και πήγαινε προς το αστυνομικό τμήμα. Εκεί τον συνέλαβαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν ενημερωθεί για το συμβάν.

«Η γυναίκα ήταν από πίσω για να τον σταματήσει και φώναζε "εγώ είμαι παλικάρι πάω να παραδοθώ". Έλεγε "είμαι παλικάρι και πάω να παραδοθώ" με την καραμπίνα στο χέρι», ανέφερε ένας ακόμη αυτόπτης μάρτυρας.

Στη δημοσιότητα ήρθε τη Δευτέρα ένα βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας στην περιοχή: Καταγράφει τις κινήσεις του ζευγαριού λίγα λεπτά μετά το στυγερό έγκλημα.

Ο 69χρονος προχωρά κραδαίνοντας την καραμπίνα ενώ δίπλα του διακρίνεται και η σύζυγός του, που φέρεται νωρίτερα να τον προέτρεψε να δολοφονήσει το θύμα.

Υπενθυμίζεται πως στον 69χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ συνελήφθη και η σύζυγος του, η οποία είναι αντιμέτωπη με δίωξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Και οι δύο τους αναμένονται να απολογηθούν το πρωί της Τετάρτης.