Ελλάδα

Συναγερμός στην Ηλεία: Εντοπίστηκε πτώμα στη θάλασσα

Συναγερμός στην Ηλεία: Εντοπίστηκε πτώμα στη θάλασσα
Μακάβριο εύρυμα στην παραλία της Μούτελης, σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από τις εκβολές του Αλφειού στην Ηλεία.

Όπως αναφέρει το ilialive.gr, η κινητοποίηση των αρχών είναι μεγάλη και μηχανήματα πραγματοποιούν εκσκαφές στη θάλασσα στο πλαίσιο των ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες άτομο με ραβδοσκόπο φαίνεται να είχε ενδείξεις για πτώμα στο σημείο.

Το σενάριο για την ταυτότητα της σορού

Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με κόμμενη την ανάσα τις έρευνες για την ανάσυρση του πτώματος καθώς υπενθυμίζεται ΄ότι ακόμη δεν έχει βρεθεί η σορός του 45χρονου οδηγού που παρασύρθηκε το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου από ορμητικά νερά χειμάρρου στο Πλουτοχώρι λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Ο 45χρονος άντρας επιχείρησε να περάσει το γεφύρι που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Πλουτοχώρι του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στην Ηλεία, έχοντας μαζί του και την αρραβωνιαστικιά του, τη Γεωργία. Περίπου 30 μέτρα πριν τη γέφυρα, τα νερά οδήγησαν το όχημα στην αριστερή πλευρά του δρόμου όπου σφήνωσε πάνω σε ένα κράσπεδο, με αποτέλεσμα να μην ανοίγει η πόρτα του οδηγού. Η πίεση του νερού ήταν τέτοια που δεν άνοιγε καμία πόρτα. Παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις τους για βοήθεια, τα ορμητικά νερά τους παρέσυραν. Η σορός της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε 1,5χλμ. μακριά από το σημείο από το οποίο παρασύρθηκε το αυτοκίνητο του ζευγαριού.

Στις έρευνες μετείχαν συντονισμένα  άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα και πυροσβέστες από υπηρεσίες της Ηλείας, μαζί με 11 οχήματα αλλά δεν απέδωσαν καρπούς. Οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε όλο το μήκος του χειμάρρου της Κόβιτσας, όπου υπάρχουν πολλά φερτά υλικά, αλλά και σε σημεία δίπλα από τον χείμαρρο. Παράλληλα επεκτάθηκαν και σε σημεία προς τον Αλφειό ποταμό, τις παρόχθιες περιοχές, αλλά και τις εκβολές του.