Ελλάδα

Τα τερτίπια του καιρού: Αφρικανική σκόνη, ζέστη και μετά... κακοκαιρία

Τα τερτίπια του καιρού: Αφρικανική σκόνη, ζέστη και μετά... κακοκαιρία Φωτογραφία: intime
Για νέα κακοκαιρία μετά τις υψηλές θερμοκρασίες και την αφρικανική σκόνη μιλά ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Από την ζέστη στις βροχές και την κακοκαιρία, καθώς ο καιρός συνεχίζει τα τερτίπια του σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Όπως αναφέρει, με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες θα ξεκινήσει η νέα μας εβδομάδα, στη συνέχεια όμως θα ακολουθήσουν βροχές και υποχώρηση του υδραργύρου για να προσεγγίσουμε πιο συμβατές με την εποχή θερμοκρασιακές τιμές.

Screenshot 11

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11-03-2024

Αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, σταδιακά τη δυτική Στερεά και τη Μακεδονία και από το απόγευμα τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στο Ιόνιο και από το βράδυ στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Στα βόρεια θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12-03-2024

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Αιγαίο και από το μεσημέρι στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί 5 με 6 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13-03-2024

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές και στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14-03-2024

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα βόρεια ηπειρωτικά. Από το βράδυ αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.