Ελλάδα

Σχολείο Πατήσια: Στον ανακριτή για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο ο 19χρονος

Σχολείο Πατήσια: Στον ανακριτή για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο ο 19χρονος Φωτογραφία: eurokinissi
Το κατώφλι του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών πέρασε πριν λίγη ώρα ο 19χρονος Γεωργιανός που εχθές «τρύπωσε» στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών, στα Πατήσια και σκόρπισε τον τρόμο σε μαθητές και καθηγητές.

Ο εισαγγελικός λειτουργός του άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατα συρροή, για την επίθεση με σφυρί και μαχαίρι σε μαθητή από τη Νιγηρία και το Διευθυντή του σχολείου.

Επίσης, κατηγορήθηκε και για τέσσερα πλημμελήματα:

  • Παράνομη βία κατά υπαλλήλων (επειδή απειλούσε κατά της αστυνομίας)
  • Διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας
  • Παράνομη οπλοφορία
  • Παράνομη οπλοχρησία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον Εισαγγελέα, υποστήριξε ότι δεν επιτέθηκε στο μαθητή και το διευθυντή του Γυμνασίου, αλλά ότι τους χτύπησε, ενώ βρισκόταν σε άμυνα.

Ο 19χρονος κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε ανακριτή για να απολογηθεί και ζήτησε προθεσμία για την Παρασκευή.

Το χρονικό

Το πρωί της Τρίτης, περίπου στις 08.30, σήμανε «συναγερμός» στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών, όταν στο σχολείο μπήκε ένας 19χρονος και κραδαίνοντας ένα σφυρί και δύο μαχαίρια, τραυμάτισε μαθητή από την Νιγηρία καθώς και το διευθυντή του σχολείου.

SFYRI MAXAIRI

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος της επίθεσης αφορά στη διαμάχη που είχε ο αδελφός του δράστη με τον μαθητή από την Νιγηρία.

Τα δύο παιδιά είχαν μαλώσει και ο μεγάλος του αδερφός αποφάσισε να εκδικηθεί. Μπήκε στο σχολείο και χτύπησε τον μαθητή από τη Νιγηρία με ένα σφυρί, ενώ στη συνέχεια τραυμάτισε με ένα μαχαίρι τον διευθυντή του σχολείου.