Ελλάδα

Συγκλονίζει η μητέρα της Κυριακής: «Το κάθαρμα δεν είχε το θάρρος να την αντικρίσει στα μάτια, τη μαχαίρωσε πισώπλατα»

Συγκλονίζει η μητέρα της Κυριακής: «Το κάθαρμα δεν είχε το θάρρος να την αντικρίσει στα μάτια, τη μαχαίρωσε πισώπλατα»
Τα λόγια της μητέρας της 28χρονης Κυριακής, που έχασε τη ζωή της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων από τα χέρια του πρώην συντρόφου της, ανατριχιάζουν.

Συγκλονισμένη είναι η οικογένεια της 28χρονης Κυριακής, που δεν μπορεί να πιστέψει πώς η άτυχη κοπέλα δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων όταν είχε πάει για να ζητήσει βοήθεια.

Χθες γονείς, συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν την κοπέλα στην τελευταία της κατοικία, ντυμένη νύφη μέσα στο λευκό φέρετρο ενώ συγγενείς μοίρασαν λευκές μπομπονιέρες, την ίδια ώρα που εκτυλίσσονταν σκηνές αρχαίας τραγωδίας. 

Η μητέρα της 28χρονης Κυριακής λίγες ώρες μετά το τελευταίο αντίο με όσο κουράγιο και ψυχικό σθένος της είχε απομείνει μίλησε στο STAR για την απώλεια του παιδιού της και τα λόγια της καθηλώνουν. 

Mε τρεμάμενη φωνή η μητέρα της ανέφερε: «Θα το έκανε ούτως ή άλλως». Υπογράμμισε ότι ο πρώην σύντροφος της θα την επιτεθόταν οπωσδήποτε, είτε στο σπίτι της είτε έξω από το αστυνομικό τμήμα. Καταγγέλλοντας την ύπουλη επίθεση, είπε: «Αυτό το κάθαρμα δεν είχε το θάρρος να την αντικρίσει στα μάτια. Πισώπλατα το έκανε».

Με θλίψη και οργή αναφέρθηκε στην αντίδραση των αστυνομικών αλλά και το πώς διαχειρίστηκαν την κόρη της όταν πήγε στο ΑΤ να ζητήσει προστασία υπό το φόβο των απειλών του πρώην συντρόφου της. 

«Η αστυνομικός φοβήθηκε μην σπάσει κανένα πρωτόκολλο; Βλέπεις ένα κορίτσι που ζητά βοήθεια. Βγάλε το σακάκι σου και τον βαθμό σου και γίνε άνθρωπος».

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία της για την ασφάλεια των γυναικών και την αδυναμία του συστήματος να τις προστατεύει, λέγοντας: «Γιατί οι άνδρες να μπορούν να μας αλλάζουν σαν τα πουκάμισα και όταν λέμε όχι να μας βρίσκουν είτε βιασμένες ή σκοτωμένες ή σφαγμένες ή χτυπημένες; Πόσες γυναίκες δικαιώθηκαν; Πόσοι δολοφόνοι,  βιαστές και κακοποιητές συνελήφθησαν; Πόσοι μείνανε μέσα στη φυλακή με ισόβια και τα ισόβια ήταν όντως ισόβια; Προσπαθούμε να ζητήσουμε τα αυτονόητα; Να έχουμε σεβασμό από ποιους; Σε ποια χώρα ζούμε;»