Ελλάδα

Μουσουλμάνοι της Ξάνθης εξεδίωξαν από τέμενος τον ψευδομουφτή - Το χρονικό της έντασης

Μουσουλμάνοι της Ξάνθης εξεδίωξαν από τέμενος τον ψευδομουφτή - Το χρονικό της έντασης Φωτογραφία: INTIME
Ένταση επικράτησε στο μουσουλμανικό Τέμενος της Σμίνθης, στην Ξάνθη, όταν πιστοί αντέδρασαν έντονα στην προσπάθεια του ψευδομουφτή Μουσταφά Τράμπα να τους επιβάλει τον ιμάμη που ο ίδιος είχε επιλέξει.

Μάλιστα οι πιστοί κάλεσαν την αστυνομία προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να απομακρύνουν τον ψευδομουφτή από το τέμενος.

Όπως αναφέρει η ενημερωτική ιστοσελίδα pameevro.gr, όλα ξεκίνησαν πριν από δύο περίπου εβδομάδες, όταν ο επί 30 και πλέον χρόνια Ιμάμης Σμίνθης, Αχμετσίκ Μεχμέτ, αρρώστησε και χρειάστηκε να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου και διασωληνώθηκε.

{https://youtu.be/AjbKyJ_MdPA}

Εν μέσω Ραμαζανιού, τις προσευχές στη Σμίνθη, τελούσε ο αντικαταστάτης του, άνθρωπος της εμπιστοσύνης του, για περισσότερα από 20 χρόνια. Δυστυχώς ο Ιμάμης Ξάνθης, δεν τα κατάφερε, έφυγε από τη ζωή.

Δύο μόλις μέρες μετά την κηδεία του Ιμάμη, ο ψευτομουφτής της περιοχής, Μουσταφά Τράμπα, προσπάθησε να επιβάλει όχι μόνο την παρουσία του αλλά και τον Ιμάμη της επιλογής του στους πιστούς, με εκείνους να αντιδρούν έντονα. Μάλιστα, ο Μουσταφά Τράμπα, δε δίστασε να ανέβει στις σκάλες του Τεμένους ώστε να ενημερώσει τους πιστούς για τις προθέσεις του.