Ελλάδα

Σπάρτη: Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην περιοχή Άγιος Στέφανος της Λακωνίας

Σπάρτη: Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην περιοχή Άγιος Στέφανος της Λακωνίας Φωτογραφία: intime
Στο σημείο έσπευσαν αμέσως οι Πυροσβεστικές δυνάμεις και κατάφεραν να περιορίσουν το μέγεθος της φωτιάς που απειλούσε ακόμα και σπίτια.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (25/4) στην περιοχή Αγίου Στεφάνου Μονεμβασίας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν πάντως στο σημείο, ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης κατάσβεση και να αποφευχθούν πιθανές αναζωπυρώσεις.

Στο συμβάν από το οποίο κινδύνευσαν νωρίτερα και 3 σπίτια, επιχείρησαν 36 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων και 9 οχήματα, από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Μολάων και Σπάρτης, το ΠΚ Νεάπολης και τον Εθελοντικό Σταθμό Μυρτιάς, ενώ από αέρος συνέδραμε 1 ελικόπτερο.

Κινητοποιήθηκαν ακόμα οχήματα και μηχανήματα-υδροφόρες του Δ. Μονεμβασίας, ενώ συνεισέφεραν εθελοντές και κάτοικοι. Πολύτιμη και η υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία ρύθμισε την κυκλοφορία.

Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λακωνίας, Πύραρχος Χρήστος Νικολέτος.

Κατά την αρχική εκτίμηση το μεσημέρι της Πέμπτης, αποτεφρώθηκαν περίπου 200 στρέμματα γης, ωστόσο φαίνεται ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1783541488812540190}