Ελλάδα

Καλύτερη η εικόνα από τις φωτιές σε Κω και Χίο - Κινδύνεψαν κάτοικοι και τουρίστες

Καλύτερη η εικόνα από τις φωτιές σε Κω και Χίο - Κινδύνεψαν κάτοικοι και τουρίστες Φωτογραφία: eurokinissi
Μαίνονται οι φωτιές που ξέσπασαν την Τρίτη στη Χίο, στην περιοχή του Σιδηρούντα, και στην Κω, στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας.

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση και στις δύο φωτιές σε Χίο και Κω που ξέσπασαν χθες.

Η εικόνα στην Κω, σε σχέση με χθες είναι πολύ καλύτερη, ενώ φαίνεται να έχει πέσει η ένταση των ανεμών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Κω, σήμερα θα επιστρέψουν στον οικισμό Καρδάμαινα που εκκενώθηκε τη νύχτα, οι κάτοικοι και οι τουρίστες από ξενοδοχεία οι οποίοι μεταφερθήκαν στην Αντιμάχεια, και φιλοξενήθηκαν σε γήπεδο και δημόσια κτήρια.

Η φωτιά έκαιγε σε διάσπαρτα σημεία το βράδυ, ενώ κατευθυνόταν και προς το παραλιακό μέτωπο ενώ πλησίασε κοντά σε σπίτια.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν ελαφρά 6 άτομα, και συγκεκριμένα 5 πυροσβέστες και ένας ιδιώτης.

Μαίνεται η φωτιά στη Χίο

Μεγάλο είναι το μέτωπο της φωτιάς και στη Χίο, όπου επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα

Τουλάχιστον 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο συμβάλλουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς από αέρος, ενώ η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη.

Η πυροσβεστική προχώρησε χθες στη σύλληψη 63χρονου για τη φωτιά στη Χίο, η οποία ξέσπασε στο Μετόχι Σιδηρούντας, με το μέτωπο κινείται προς την παραλία της Ελίντας.

Διάσπαρτες εστίες στο Ηράκλειο

Μικρές διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο Κατωφύγι Ηρακλείου.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα νέο μήνυμα εστάλη από το 112. Όσοι βρίσκονταν στην περιοχή Καρδάμαινα κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Αντιμάχεια.