Ελλάδα

Στη φυλακή ακόμη ένας κατηγορούμενος ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Λυγγεριδη

Στη φυλακή ακόμη ένας κατηγορούμενος ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Λυγγεριδη Φωτογραφία: EUROKINISSI
Πέντε άτομα έχουν προφυλακιστεί μέχρι στιγμής για την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη.

Στη φυλακή ακόμη ένας κατηγορούμενος ως αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης των χούλιγκαν που το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου σκόρπιςαν τον τρόμο έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» και προκάλεσαν τη δολοφονία Λυγγερίδη.

Πρόκειται για τον 22χρονο Α.Τ., κατηγορούμενο μεταξύ άλλων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αλλά και ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία του 31χρονου αστυνομικού.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 22χρονος εκτός από ηθικός αυτουργός, «έδρασε και ως φυσικός αυτουργός, αφού εξήλθε του Κ.Γ. Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη», μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των δραστών, φορώντας ζακέτα χρώματος γκρι-κόκκινο με φερμουάρ μέχρι το ύψος του στήθους, έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά του με κουκούλα και από κοινού διενεργήσαν επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών της Υ.Α.Τ. με τον ίδιο να κρατάει αυτοσχέδιο εκρηκτικό – εμπρηστικό μηχανισμό και πέτρες κατευθυνόμενος προς τις αστυνομικές δυνάμεις συμμετέχοντας στις επιθέσεις. Πέραν των ανωτέρω ο ……., συμμετείχε στην οργάνωση και σχεδιασμό των προπαρασκευαστικών ενεργειών και στη μεταφορά των «πολεμοφοδίων».

Επιπρόσθετα, στο κατηγορητηριο που έχει συνταχθεί για τον κατηγορούμενο, αναφέρεται ότι μαζί με έναν ακόμη 22χρονο, τον Λ.Κ. «μετέφεραν το σήμα έναρξης των επιθέσεων στους δράστες που βρίσκονταν εντός του Κ.Γ. Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη», προτρέποντάς τους να εξέλθουν του γηπέδου. Συγκεκριμένα, ο ……, εισήλθε στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ, κατευθύνθηκε σε ομάδα οπαδών του Ολυμπιακού που βρίσκονταν όρθιοι, στο κάγκελο που ήταν αναρτημένα πανό που ανέγραφαν «ΝΕΑ 7 LIOSIA» και «KAMATERO» και μετά από ελαχίστων δευτερολέπτων φράσεων – προτροπών και ωθήσεων των χεριών του στην ομάδα ατόμων που απευθύνθηκε, τα άτομα αμέσως τον ακολούθησαν με ταχύ βήμα προς την έξοδο του γηπέδου.

»Μεταξύ αυτών ήταν και ο ……, ο οποίος κινούμενος προς την έξοδο του γηπέδου, κοίταξε πίσω του και με χαρακτηριστική κίνηση του αριστερού του χεριού, έκανε νόημα σε οπαδούς που βρίσκονταν χαμηλά στην κερκίδα, να τους ακολουθήσουν, κάτι που έκανε, ομάδα τουλάχιστον δέκα πέντε (15) ατόμων, ενώ η έξοδος των δραστών συνεχίστηκε σταδιακά.

 Πέντε άτομα έχουν προφυλακιστεί μέχρι στιγμής για την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη ενώ οι απολογίες των κατηγορουμένων συνεχίζονται.