Ελλάδα

Αρνί στο φούρνο: Η συνταγή εγγύηση για το πασχαλινό τραπέζι

Αρνί στο φούρνο: Η συνταγή εγγύηση για το πασχαλινό τραπέζι Φωτογραφία: Photo by Rita- und mit Pixabay
Αν δεν είστε φαν της σούβλας και προτιμάτε το αρνί στο φούρνο αξίζει να δοκιμάσετε την συνταγή μας.

Το αρνί μπούτι στον φούρνο είναι η καλύτερη επιλογή για το πασχαλινό τραπέζι.

Ένα πατροπαράδοτο κλασικό φαγάκι με «άρωμα» Ελλάδας που τιμάται ιδιαιτέρως σε όλα τα σπίτια εκτός από το Πάχα αλλά και στα επίσημα τραπέζια για κάθε περίσταση. 

Μοιραζόμαστε μαζί σας την απόλυτη συνταγή για ένα αρνάκι στο φούρνο σκέτο «λουκούμι» που είναι ζουμερό και μαλακό, διατηρώντας τις γεύσεις και τα αρώματά του ατόφια. Ενώ οι συνοδευτικές ψητές πατάτες με τη φλούδα και τα ντοματίνια θα έχουν μελώσει, δίνοντας μια γεύση που θα σας μείνει αξέχαστη. 

Μια εξαιρετικά απλή συνταγή χωρίς πολλά πολλά για να φτιάξετε το πιο νόστιμο και διαφορετικό αρνάκι που έχετε δοκιμάσει. 

Mυστικά για το ιδανικό ψήσιμο 

Αν έχετε γάστρα αξίζει να το προτιμήσετε ως βασικό σκεύος. Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι ή, αν έχουμε χρησιμοποιήσει ταψί, με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Περίπου στο τελευταίο μισάωρο ξεσκεπάζουμε το αρνί και το αφήνουμε να ροδίσει και να αποκτήσει μια τραγανή και νόστιμη πέτσα.

Για πιο μερακλίδικο αποτέλεσμα αφήνουμε τις πατάτες με τη φλούδα, αφού φυσικά τις έχουμε πλύνει και τρίψει καλά με σφουγγάρι για να αφαιρεθούν όλα τα χώματα και τα τυχόν σημάδια. 

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ντομάτες γινωμένες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια ή μόνο ντομάτα κονκασέ. Εναλλακτικά δοκιμάστε και ντοματίνια.

Τα υλικά της συνταγής:

1,5 kg αρνάκι μπούτι κομμένο σε μερίδες

1,5 kg πατάτες, ολόκληρες μικρές, στρογγυλές

4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

5-6 κόκκους μπαχάρι

1/2 kg ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια

χυμό από 2 λεμόνια

250 ml ελαιόλαδο

4-5 δαφνόφυλλα