Ελλάδα

«Βουλιάζει» από τουρίστες η Αθήνα - «Φίσκα» μουσεία, σοκάκια, ταβέρνες, 100 μέτρα ουρά για Ακρόπολη

«Βουλιάζει» από τουρίστες η Αθήνα - «Φίσκα» μουσεία, σοκάκια, ταβέρνες, 100 μέτρα ουρά για Ακρόπολη
Τουρίστες από όλο τον κόσμο έχουν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας. Πέρσι η πρωτεύουσα δέχθηκε 7 εκατομμύρια τουρίστες ενώ φέτος αναμένεται ότι θα πλησιάσουν τα 7,5 εκατομμύρια.

Ήδη σε σχέση με το περυσινό ιστορικό υψηλό σημειώνεται περαιτέρω άνοδος κατά 5,6% στις κρατήσεις των ξενοδοχείων της Αττικής και του Αργοσαρωνικού χωρίς να υπολογίζονται οι κρατήσεις στα 56.800 διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, στις πανσιόν και στα χιλιάδες  επινοικιαζόμενα δωμάτια. 

Συγκεκριμένα, το πρωί χιλιάδες τουρίστες ξεχύθηκαν στο Μοναστηράκι και την Πλάκα, από την Ερμού, την Αθηνάς, τη  Διονυσίου Αρεοπαγίτου και το  Θησείο. Η αναμονή εισόδου για το μνημείο του Παρθενώνα φτάνει τη μία ώρα και οι ουρές στα ταμεία ξεπερνούσαν τα 100 μέτρα. 

touristes383_1128f.jpeg

Αντιστοίχως στη Ρωμαϊκή Αγορά, στην Αρχαία, στη Βιβλιοθήκη του Αδριανού, στη Σχολή του Αριστοτέλη ο κόσμος αυξάνονταν όσο περνούσε η ώρα. Στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στη Μακρυγιάννη προς το Κουκάκι, στη Βύρωνος προς την  Πλάκα, την Τριπόδων, την Αδριανού και στην Κυδαθηναίων, Ευρωπαίοι, Ασιάτες και πολλοί Αμερικάνοι περπατούσαν απολαμβάνοντας το ζεστό κλίμα, το ευγενικό καλωσόρισμα, τον καφέ και τις μεσογειακές γεύσεις δίνοντας  προτεραιότητα στο σουβλάκι.

touristes82_55bda.jpeg

Στη Νίκης, τη Βουλής, την Κολοκοτρώνη, την Αγ. Ειρήνης, στην  Αιόλου, την  Πραξιτέλους, την Ευριπίδου και γενικότερα γύρω από την  οδό Αθηνάς προς το Σύνταγμα και στο Ψυρρή, τουρίστες γέμιζαν τα τραπεζοκαθίσματα  των καφέ και των εστιατορίων συζητώντας για τις πολλές διαδρομές και τις εναλλακτικές προτάσεις που έχει αποκτήσει πλέον η Αθήνα.  

touristes482_3d397.jpeg

Η αστυνόμευση είναι διακριτική και ταυτόχρονα έντονη τόσο από την ΕΛΑΣ όσο και από τον δήμο. Τα συνεργεία καθαριότητας δουλεύουν ασταμάτητα και μάλιστα σε κομβικά σημεία οι οδοκοθαριστές περνούν δύο και τρεις φορές μέσα στην ημέρα.

touristes52_51bc4.jpeg