Ελλάδα

Κολυδάς: Βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες - Έντονα φαινόμενα σε 6 περιοχές

Κολυδάς: Βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες - Έντονα φαινόμενα σε 6 περιοχές Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Αλλάζει ο καιρός, καθώς έρχονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι ισχυρές το βράδυ αλλά και αύριο το πρωί σε κάποιες περιοχές.

Σε ανάρτησή του για την κακοκαιρία, ο Θοδωρής Κολυδάς επισημαίνει τις έξι περιοχές στις οποίες αναμένονται έντονες βροχές και καταιγίδες.

«Μεταβολή του καιρού στη χώρα με βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και το βόρειο τμήμα της ανατολικής Στερεάς (Φθιώτιδα)», γράφει ο διευθυντής της ΕΜΥ.

Την Παρασκευή, συμπληρώνει, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. «Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια, το βόρειο τμήμα της ανατολικής Στερεάς (Φθιώτιδα) και την Κρήτη», επισημαίνει ακόμα ο Θοδωρής Κολυδάς.

{https://x.com/KolydasT/status/1788522157791752447}

Live η πορεία της κακοκαιρίας

Η πρόγνωση τις ΕΜΥ για το επόμενο τριήμερο

Αύριο, Παρασκευή, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει.

Το βράδυ τα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες- βορειοανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά 4-5, στα ανατολικά 5-7 και στο βόρειο Αιγαίο πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 19-22 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 20-23 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος και βροχές θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές.

Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και από τις προμεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα δυτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 20-22 βαθμούς και στα νησιά τοπικά τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή. Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, ενώ τοπικές μπόρες θα πέσουν στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.