Ελλάδα

Πρόστιμο 20.640 ευρώ σε οδηγό μηχανής για παραβάσεις του ΚΟΚ

Πρόστιμο 20.640 ευρώ σε οδηγό μηχανής για παραβάσεις του ΚΟΚ Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Εκτός από το πρόστιμο του αφαιρέθηκαν και 150 βαθμοι από το Point System.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 36χρονο Έλληνα οδηγό μηχανής που οδηγούσε επικίνδυνα, παραβιάζοντας πολλές φορές τον ΚΟΚ. Στον 36χρονο επιβλήθηκε πρόστιμο αρχικά ύψους 10.640 ευρώ ενώ του αφαιρέθηκαν 150 βαθμοί στο Point System. Επιπλέον, ενημερώθηκε αρμόδια υπηρεσία για την επιβολή επιπλεόν διοικητικού προστίμου ύψους 10.000, καθώς η μοτοσυκλέτα ήταν ανασφάλιστη και είχε δηλωθεί από το 2019 η ακινησία της.

Τη σύλληψη σύμφωνα με την αστυνομία, έκαναν μέλη του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο οδηγός συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ο οδηγός αναζητούνταν από τις αρχές καθώς ήδη από την προηγούμενη μέρα δεν είχε συμμορφωθεί στις υποδείξεις αστυνομικών των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α) σε έλεγχο που του είχε γίνει στη Βουλιαγμένη το προηγούμενο βράδυ όπου βρέθηκε να κινείται καθ΄υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου.

Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας που δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας συνέχισε οδηγώντας επικίνδυνα καθώς κινούνταν στην παραλιακή – Λ. Κηφισού – Λ. Αθηνών – Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου – Μέγαρα. Ανάμεσα στις παρ6αβάσεις που έκανε ήταν η οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση 12 φαναριών, κίνηση σε αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και επικίνδυνοι ελιγμοί για την αποφυγή των αστυνομικών μπλόκων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης του, επιτηρούνταν από τα υπηρεσιακά οχήματα, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος με άλλο όχημα ή πεζό, ενώ παράλληλα καλούνταν διαρκώς να ακινητοποιήσει το όχημά του.

Ο 36χρονος οδηγός, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.