Ελλάδα

Μενίδι: Ντοκουμέντο από τον άγριο καβγά του θύματος με τον δράστη, 9 ημέρες πριν τη γυναικοκτονία

Μενίδι: Ντοκουμέντο από τον άγριο καβγά του θύματος με τον δράστη, 9 ημέρες πριν τη γυναικοκτονία Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ/ ΙΣΜΗΝΗ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
«Φύγε, τελείωσε», φώναζε το θύμα της γυναικοκτονίας.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα βίντεο- ντοκουμέντο, από άγριο καβγά του θύματος της γυναικοκτονίας στο Μενίδι με τον 50χρονο φερόμενο ως δράστη, μόλις λίγες ημέρες προτού δολοφονηθεί.

Ο καβγάς έγινε στις 7 Μαΐου, σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από το σπίτι της 40χρονης, την οποία φέρεται να δολοφόνησε σήμερα ο 50χρονος εν διαστάσει σύζυγός της.

«Φύγε, τελείωσε», ακούγεται να του φωνάζει η γυναίκα, στο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το Tlive. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται η ίδια εκπομπή του Alpha, ο 50χρονος κρατούσε μια σακούλια με μπουκάλια μπίρας, τα οποία έσπαγε στο πεζοδρόμιο, ενώ ένα από αυτά το κράδαινε προς το μέρος της 40χρονης.

Μάλιστα, στο σημείο έφτασαν τα δύο ανήλικα παιδιά τους και το ένα από αυτά κάλεσε την αστυνομία, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: 3 καταγγελίες είχε κάνει το θύμα

Το πρωί της Πέμπτης η 40χρονη βρέθηκε νεκρή στη μέση του δρόμου, στο Μενίδι, με ένα μαχαίρι στην κοιλιά.

Η ταυτοποίηση έγινε όταν μία από τις έφηβες κόρες της εμφανίστηκε στον τόπο του εγκλήματος ουρλιάζοντας «ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά», σύμφωνα με μαρτυρίες.

Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα της γυναικοκτονίας είχε καταγγείλει τρεις φορές τον εν διαστάσει σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία. Η πιο πρόσφατη έγινε στις 7 Μαΐου, όταν υπέβαλε μήνυση σε βάρος του.

Η πρώτη καταγγελία έγινε στις 3 Απριλίου 2013, όταν υπέβαλε έγκληση για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας, με συνέπεια ο άνδρας να συλληφθεί.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2022 το θύμα κατήγγειλε τον εν διαστάσει σύζυγό της για απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ξανά.

Η τελευταία καταγγελία έγινε στις 7 Μαΐου 2024 και πάλι για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση). Ο άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ έλαβε ρητή δικάσιμο για Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.

Γιατί ήταν ελεύθερος ο 50χρονος

Μετά την τελευταία καταγγελία της 40χρονης, ο εν διαστάσει σύζυγός της οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, που άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του. Παρέμεινε κρατούμενος στη ΓΑΔΑ και μία ημέρα αργότερα, στις 8 Μαΐου, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε, αλλά αναβλήθηκε για τις 17 Μαΐου, λόγω απουσίας της 40χρονης για κατάθεση, ενώ δεν είχε ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έκθεση.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, υπήρχε η εναλλακτική λύση να αναβληθεί η εκδίκαση για τρεις ημέρες- δηλαδή για τις 10/5- και να διαταχθεί η κράτηση του 50χρονου. Όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν θα ήταν ούτε τότε έτοιμη η ιατροδικαστική έκθεση.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα πάντα με τις δικαστικές πηγές, ήταν μονόδρομος η αναβολή της δίκης για μεγαλύτερο διάστημα, κάνοντας χρήση του άρθρου 424/2024 και αφήνοντας ελεύθερο τον 50χρονο με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Περισσότερα σε λίγο

NETWORK