Ελλάδα

Η ομάδα METApolis παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας Unique

Η ομάδα METApolis παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας Unique
Η φωτογραφική ομάδα METAPolis εγκαινιάζει τη Δευτέρα 27 Μαΐου, στις 20:00, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων την έκθεση φωτογραφίας UN1QUE, μία έκθεση ενδοσκόπησης και διαπραγμάτευσης της ταυτότητας της πόλης αφιερωμένη στα 15 χρόνια της ομάδας (2009-2024).

Συνολικά 145 φωτογράφοι μελετούν μέσα από τον φακό τους τις έννοιες της φωτογραφίας δρόμου, της σκηνοθετημένης φωτογραφίας, του αστικού τοπίου, του urban.

Η Πόλη-Μετάπολη, η πόλη του τώρα, των γρήγορων εξελίξεων, του ζωντανού ρυθμού, των ασυνεχών ροών, της κίνησης, της επέκτασης και του πολλαπλασιασμού αποτυπώνεται μέσα από την αστική φωτογραφία κομμάτι-κομμάτι, στιγμή-στιγμή, με μία αυθόρμητη οπτική αφήγηση κάθε πτυχής της, η οποία δεν χρειάζεται λόγια, επεξηγήσεις, συντροφιά ή πλαίσιο για να γίνει κατανοητή και αποτελεί αυθύπαρκτη ολότητα.

Τα μηνύματα στους τοίχους, οι διαφημίσεις, η μόδα του δρόμου, τα μνημεία και τα κτίρια, τα μαγαζιά, οι πινακίδες, τα γκραφίτι, οι χώροι στάθμευσης, η κίνηση στους δρόμους, οι στιγμές των ανθρώπων, οι πολιτικές συγκεντρώσεις, τα παζάρια, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα πάρτι και η διασκέδαση, το εσωτερικό των διαμερισμάτων και χίλια άλλα κομμάτια της καθημερινότητας αναδεικνύονται από τα μέλη της φωτογραφικής παρέας του METAPolis, που μας ξεναγούν σε διαδρομές που δημιουργούμε με τα βήματά μας. Κάθε τι που ζούμε, που αγαπάμε, που μισούμε, που ονειρευόμαστε, κάθε δρόμος που χάνουμε και κάθε μονοπάτι που βρίσκουμε.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στους σκοπούς των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 23ου Athens Jazz και θα διαρκέσει έως τις 2 Ιουνίου.