Ελλάδα

Μαγνησία: Κλειστά σχολεία και εισαγγελική παρέμβαση λόγω κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας

Μαγνησία: Κλειστά σχολεία και εισαγγελική παρέμβαση λόγω κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας
Σε κατάσταση εγρήγορσης είναι η Μαγνησία λόγω των δεκάδων κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας - Κλειστά σχολεία, εισαγγελική παρέμβαση και ΕΟΔΥ επί ποδός για την ασφάλεια των κατοίκων.

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στον δήμο Ρήγα Φεραίου μετά τα 100 και πλέον κρούσματα γαστρεντερίτιδας που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες, τα οποία οφείλονται σε μικροβιακή επιβάρυνση του νερού ενώ πριν από λίγο έγινε γνωστός ο θάνατος γυναίκας που κατέληξε μετά από σηπτικό σοκ εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας. 

Τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας έφεραν κλειστά σχολεία 

Σύμφωνα με τον Taxydromo με ανακοίνωση του δήμου και σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων αποφασίστηκε να παραμείνουν σήμερα κλειστά σχολεία σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο για την ασφάλεια των παιδιών. Ειδικότερα, κλειστά παραμένουν μέχρι νεοτέρας τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία Ριζομύλου και Στεφανοβικείου καθώς και ο Παιδικός Σταθμός Ριζομύλου για προληπτικούς λόγους εν αναμονή των αποτελεσμάτων στα δείγματα νερού.

Το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου λόγω των ενδοσχολικών εξετάσεων λειτούργησε κανονικά λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα που προτείνει η Διεύθυνση Υγείας για την ασφάλεια και την υγιεινή της σχολικής κοινότητας.

Και παρέμβαση εισαγγελέα στη σκιά της γαστρεντερίτιδας

Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες σε χωριά του δήμου Ρήγα Φεραίου, στη Μαγνησία. Αυτά είναι πάνω από 100, στα χωριά του Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου. Μάλιστα στη σκιά της αναστολής της λειτουργίας των σχολικών μονάδων μέχρι νεωτέρας οι κάτοικοι είναι σε αναβρασμό.  Μετά από έλεγχο της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Μαγνησίας διαπιστώθηκε μικροβιακή επιβάρυνση στο νερό της περιοχής, με αποτέλεσμα ο ΕΟΔΥ να κρίνει ακατάλληλο προς πόση και ανθρώπινη χρήση το νερό.