Ελλάδα

Καιρός: 3 περιοχές έσπασαν το φράγμα των 40 βαθμών - Έρχεται νέο κύμα αφόρητης ζέστης από 10/6

Καιρός: 3 περιοχές έσπασαν το φράγμα των 40 βαθμών - Έρχεται νέο κύμα αφόρητης ζέστης από 10/6 Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟ
Επιμ΄ένει με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα ο καιρός.

Στο «κόκκινο» έφτασε σήμερα ο υδράργυρος σε τρες περιοχές της χώρας με τον καιρό να «απειλεί» με υψηλές θερμοκρασίες και αποό τη Δευτέρα.

Στη Γόρτυρα Ηρακλείου καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία στη χώρα, όπου σύμφωνα με το meteo, το θερμόμετρο έφτασε στους 41,5 βαθμούς Κελσίου.

Δεύτερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Πλώρα Ηρακλείου όπου το θερμόμετρο άγγιξε τους 41,3 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Λίνδο έδειξε 40,5 βαθμούς Κελσίου.
Στο Πετροκεφάλι Μοιρών το θερμόμετρο έδειξε 39,9 βαθμούς Κελσίου, στη Θήβα- Νέα οδός 39,7 βαθμούς Κελσίου, στη Σκάλα Μαγνησία 39,6 βαθμούς Κελσίου και στις Στάβιες Ηρακλείου 39,4 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος στις μέγιστες θερμοκρασίες βρέθηκε και Βαγινιά Ηρακλείου με 39, 4βαθμούς Κελσίου.

meteo-megistes_7206b.jpg

Αν και αναμένεται μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο, ο Κώστας Λαγουβάρδος προειδοποιεί ότι το θερμόμετρο θα ανέβει ξανά από την επόμενη εβδομάδα.

Όπως είπε μιλώντας το Dnews.gr, «την ερχόμενη εβδομάδα η πρώτη τάση είναι για υψηλές θερμοκρασίες. Από τη Δευτέρα θα ξανανέβει η θερμοκρασία και θα κυμανθεί 4-5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα».