Ελλάδα

Τι λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον καύσωνα και τους 50 βαθμούς Κελσίου

Τι λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον καύσωνα και τους 50 βαθμούς Κελσίου Φωτογραφία: intime
Τι είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ο οποίος μίλησε στον αέρα της εκπομπής για τους 50 βαθμούς Κελσίου.

«Φωτιά» άναψε η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για θερμοκρασίες έως και 50 βαθμούς Κελσίου προκαλώντας σχόλια στα social media.

{https://www.facebook.com/klearhos.marousakis/posts/pfbid02Dn2nCcyNmboT42R9N6dgQuwmnEKHY4K5ojLoEVR47srqyiQGiezut6hfySy1goatl}

Ο μετεωρολόγος σχολίασε σήμερα την ανάρτηση τονίζοντας ότι ήταν κυρίως χιουμοριστική καθώς πάντα οι τρόποι με τους οποίους γίνονται οι μετρήσεις αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες και τους μετεωρολογικούς σταθμούς.

{https://www.facebook.com/klearhos.marousakis/posts/pfbid036YSmzkP6YTC4J9XhrayviU9cparDDVrFcMp7y2nWEPg9vHvFZGQ42EnKhnTqLEqkl}

«Ήταν κατά κάποιο τρόπο χιουμοριστική η ανάρτηση. Όπως μετράμε τις θερμοκρασίες τα τελευταία χρόνια δυστυχώς υπάρχει μια διαφοροποίηση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι πολύ πιθανό όταν έχεις μετεωρολογικούς σταθμούς οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι σε συνθήκες που δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια ή δεν προβλέπονταν να ανεβαίνει λίγο παραπάνω ο υδράργυρος.

Είναι πολύ πιθανό, όταν η θερμοκρασία μετριέται κάτω από άλλους παράγοντες, να ανεβαίνει περισσότερο και πολύ πιθανό να οδηγηθούμε σε σφάλματα είτε φέτος είτε τα επόμενα χρόνια.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει αλλάξει τόσο το κλίμα ώστε να πηγαίνουμε σε ακραίες θερμοκρασιακές τιμές.

Θέλει πολύ μεγάλη μελέτη και πολή προσοχή όταν λέμε ότι ενδέχεται να σπάσει κάποιο ρεκόρ.

Πάντα γίνεται μία σύγκριση με τα επόμενα χρόνια.

Ήταν περσινή ανάρτηση οι 50 βαθμοί και είπα και εγώ φέτος χιουμοριστικά ότι μπορεί να τους ξεπεράσουμε αναλόγως και πώς κάνουμε τις μετρήσεις», σχολίασε ο ίδιος.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης με νέα του ανάρτηση χθες έδωσε πάντως νέες διευκρινίσεις για τα όσα ανέφερε για 50 βαθμούς Κελσίου φέτος.