Ελλάδα

«Παιδιά τον βρήκα» - Η στιγμή που τηλεοπτικό συνεργείο εντοπίζει νεκρό τον Μόσλεϊ στη Σύμη

«Παιδιά τον βρήκα» - Η στιγμή που τηλεοπτικό συνεργείο εντοπίζει νεκρό τον Μόσλεϊ στη Σύμη
«Κοιτάζοντας τα πλάνα που ήταν έτοιμα να σταλούν στην Αθήνα, είδαμε ότι κάτι γυάλιζε». Ηταν το ρολόι του άτυχου παρουσιαστή του BBC

Θλίψη προκαλεί η έκβαση της υπόθεσης εξαφάνισης του παρουσιαστή του BBC, που εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής, λίγα μέτρα από την παραλία της Αγίας Μαρίνας στη Σύμη, χάρη στην παρατηρητικότητα του εικονολήπτη του ΕΡΤΝews, Αντώνη Μυστιλόγλου και του δημοσιογράφου Αριστείδη Μιαούλη, που κάλυπταν ειδησεογραφικά την εξαφάνισή του.

«Μαζί με τον συνάδελφο Αντώνη Μυστιλόγλου εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια. Μακάρι τα πράγματα να ήταν καλύτερα και να δίναμε στην οικογένεια μια άλλη εικόνα» είπε ο δημοσιογράφος του EΡΤΝews, Aριστείδης Μιαούλης, που εδώ και μέρες κατέγραφε τις έρευνες για τον εντοπισμό του Βρετανού στο νησί.

Πλέον, στη Σύμη έχει φτάσει ιατροδικαστής που ερευνά τα αίτια και τον χρόνο του θανάτου του 67χρονου Μόσλεϊ.

Εξετάζεται το σενάριο να πέθανε από παθολογικά αίτια

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε πρώτη φάση αποκλείει την εγκληματική ενέργεια ο ιατροδικαστής που εξέτασε το σώμα του 67χρονου Μάικλ Μόσλεϊ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε προχωρημένη κατάσταση η σήψη, δεν μπορεί να διαπιστώσει αιτία θανάτου, μακροσκοπικά, ούτε αν έπεσε από τα βράχια, ωστόσο δεν βλέπει χτυπήματα.

Εξετάζεται το σενάριο τα αίτια να είναι παθολογικά. «Ακολούθησε το δρομολόγιο το οποίο επιβεβαιώνουν οι κάμερες. Το επιβεβαιώνουν όσοι τον είδαν να περνάει από δω. Αυτός ο άνθρωπος πηγαίνοντας προς την παραλία, για να προσπεράσει την περίφραξη, είτε ζαλίστηκε ή είτε κάτι συνέβη με την καρδιά του» μεταδίδει ο ρεπόρτερ του EΡΤΝews Αριστείδης Μιαούλης. «Φαίνεται καθαρά το χέρι του, που φοράει το ρολόι, να είναι ακουμπισμένο στο στήθος». Με αυτόν τον τρόπο, όπως τόνισε, επιβεβαιώνονται τα όσα δήλωσε χθες στις αστυνομικές Αρχές η σύζυγός του.

«Παιδιά, τον βρήκα»

Ο δημοσιογράφος Αριστείδης Μιαούλης περιέγραψε πώς το τηλεοπτικό συνεργείο του EΡΤΝews βρέθηκε στο σημείο, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, όπου και εντοπίστηκε νεκρός ο 67χρονος.

«Όλοι οι δημοσιογράφοι, Έλληνες και ξένοι, πήγαμε με το καΐκι πάρα πολύ κοντά στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας» ανέφερε ο δημοσιογράφος λέγοντας ότι είχαν το νου τους στην ακτογραμμή μήπως και εντοπίσουν κάποιο ίχνος του αγνοούμενου, σύμφωνα και με τις οδηγίες των Αρχών.

Οταν το συνεργείο επεξεργαζόταν το υλικό που είχε συλλέξει, «έρχεται ο Αντώνης και λέει, παιδιά, τον βρήκα».

«Κοιτάζοντας τα πλάνα που ήταν έτοιμα να σταλούν στην Αθήνα, είδαμε ότι κάτι γυάλιζε». Ηταν το ρολόι του άτυχου παρουσιαστή...

«Οι επόμενες κινήσεις ήταν να έλθει εδώ το σκάφος του Λιμενικού και τους γιατρούς και τους διασώστες και εξετάζουν τη σορό του», ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ.