Ελλάδα

Σύμη: «Έχασα έναν υπέροχο άνθρωπο - Παρηγοριά μας η αγάπη σας», είπε η σύζυγος του Μόσλεϊ

Σύμη: «Έχασα έναν υπέροχο άνθρωπο - Παρηγοριά μας η αγάπη σας», είπε η σύζυγος του Μόσλεϊ
«Μας παρηγορεί το γεγονός ότι σχεδόν τα κατάφερε», δήλωσε η σύζυγος του Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στη Σύμη.

Η σύζυγος του Μάικλ Μόσλεϊ έκανε την πρώτη της δήλωση, μετά την τραγική κατάληξη των ερευνών για τον εντοπισμό του παρουσιαστή του BBC στη Σύμη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η δρ. Κλερ Μόσλεϊ μιλά για τον «υπέροχο, αστείο, ευγενικό και έξυπνο» σύζυγό της και τονίζει ότι παρηγοριά για την οικογένεια αποτελεί το κύμα αγάπης από όλο τον κόσμο.

«Δεν ξέρω πώς να ξεκινήσω. Είναι συγκλονιστικό ότι έχασα τον Μάικλ, τον υπέροχο, αστείο, ευγενικό και έξυπνο σύζυγό μου. Είχαμε μία απίστευτα τυχερή ζωή μαζί. Αγαπούσαμε ο ένας τον άλλον πάρα πολύ και ήμασταν τόσο ευτυχισμένοι μαζί. Είμαι απίστευτα υπερήφανη για τα παιδιά μας, την ανθεκτικότητα και την υποστήριξή τους τις τελευταίες ημέρες», επεσήμανε η σύζυγος του Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής.

«Η οικογένειά μου κι εγώ παρηγοριόμαστε από το κύμα αγάπης από ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Είναι σαφές ότι ο Μάικλ σήμαινε τόσο πολλά για πολλούς από εσάς. Παρηγοριόμαστε από το γεγονός ότι σχεδόν τα κατάφερε. Έκανε μία απίστευτη αναρρίχηση, πήρε τη λάθος διαδρομή και κατέρρευσε εκεί όπου δεν μπορούσε να τον δει η εκτεταμένη ομάδα έρευνας», επεσήμανε.

«Ο Μάικλ ήταν ένας περιπετειώδης άνδρας, ένα από τα πράγματα που τον έκαναν τόσο ιδιαίτερο. Είμαστε τόσο ευγνώμονες στους απίστευτους ανθρώπους στη Σύμη οι οποίοι εργάστηκαν ακούραστα για να βοηθήσουν να βρεθεί. Κάποιοι από τους ανθρώπους στο νησί, που δεν ήξεραν τον Μάικλ, εργάστηκαν από την αυγή μέχρι να νυχτώσει. Είμαστε επίσης πολύ ευγνώμονες στον Τύπο που μας αντιμετώπισε με μεγάλο σεβασμό», συνέχισε η δρ. Κλερ Μόσλεϊ.

«Νιώθω τόσο τυχερή που έχω τα παιδιά μας και τους απίστευτους φίλους μου. Πάνω από όλα, νιώθω τόσο τυχερή που έζησα αυτή τη ζωή με τον Μάικλ. Σας ευχαριστώ όλους», κατέληξε.

Στη Ρόδο η νεκροψία του Μάικλ Μόσλεϊ

Η νεκροψία- νεκροτομή, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο νοσοκομείο της Ρόδου, αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια θανάτου του Μάικλ Μόσλεϊ.

Νωρίτερα, στη Σύμη μετέβη ιατροδικαστής που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αποκλείει την εγκληματική ενέργεια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν μπορεί να διαπιστώσει μακροσκοπικά τα αίτια θανάτου, ούτε αν ο Μόσλεϊ έπεσε από τα βράχια, καθώς το πτώμα του παρουσιαστή του BBC είναι σε προχωρημένη σήψη.

Ο 67χρονος Μάικλ Μόσλεϊ εντοπίστηκε νεκρός σε βραχώδη περιοχή στη Σύμη, σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από τη θάλασσα. Ήταν σε ύπτια θέση, με το αριστερό χέρι στο στήθος, ενώ δίπλα του ήταν η ομπρέλα που κρατούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε.