Ελλάδα

Συγκλονίζει η μητέρα της Βασιλικής στον Πύργο: «Καλύτερα να μου την έπαιρνε ο Θεός, παρά αυτό»

Συγκλονίζει η μητέρα της Βασιλικής στον Πύργο: «Καλύτερα να μου την έπαιρνε ο Θεός, παρά αυτό» Φωτογραφία: intime
Συγκλονίζουν τα λόγια της μητέρας της 11χρονης από τον Πύργο, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του θείου της.

Όπως έγινε γνωστό ο 37χρονος δολοφόνος, περίμενε τη Βασιλική έξω από το αυτοκίνητό του και αφού επιβιβάστηκε το κοριτσάκι την πήγε σε ερημική περιοχή στον Πύργο και την σκότωσε με ένα κατσαβίδι στο λαιμό.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια κάτω από τα οποία ο δολοφόνος διέπραξε αυτήν την αποτρόπαια πράξη.

Μεταξύ άλλων ερευνάται αν ο 37χρονος προσπάθησε να βιάσει την ανήλικη και στην προσπάθειά της να αντισταθεί βρήκε τραγικό θάνατο.

Ο ίδιος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για βιασμό 14χρονης ενώ στη αρχή προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή τόσο της αστυνομίας όσο και της οικογένειάς του, προσποιούνταν ότι αναζητούσε και αυτός την ανιψιά του.

Τα συγκλονιστικά λόγια της μητέρες για την 11χρονη

Η μητέρα της Βασιλικής μίλησε στον Ant1 και αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας που είχε το κοριτσάκι όταν γεννήθηκε.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της μητέρας που θρηνεί τον άδικο χαμό της κόρης της από τα χέρια του ίδιου της του ξαδέρφου:

«Το μόνο που μου είπε η αστυνομία είναι ότι το κορίτσι μου ήταν σε μια αποθήκη σκοτωμένο. Χίλιες φορές να μου το έφερνε ο Θεός, να ήταν ζωντανό και να μου το έφερνε ανάπηρο. 11 χρονών τι θα τράβηξε, τι θάνατο θα είχε; Ήτανε και ο πρώτος μου ξάδερφος. Αυτό το αυτοκίνητου που είχε ο θείος το είχαμε εμείς πρώτα. Το είχε ο σύζυγός μου και το πούλησε. Και η Βασούλα μου του το έπλυνε. Ήμουνα μπροστά, δεν άκουσα να της πει κάτι, να της κάνει κάποιο νόημα που να μου κινήσει την περιέργεια. Έφυγε αυτός, έφυγε και ο ανιψιός μου που ήμασταν εκεί, μου λέει η κορούλα μου, μαμά πάω μέχρι τον παππούλη μου. Εγώ πήγα στο σπίτι. Τώρα αν δεν πήγε μέχρι τον πεθερό μου, δεν ξέρω τι να πω...», ανέφερε.

Παράλληλα τόνισε: «Με εμένα η κόρη μου ήταν μέχρι τις 21:10.Μέχρι τις 21:30 οι κάμερες το δείχνουνε στο φούρνο να περνάει από το φαρμακείο και να έρχεται προς το σπίτι και από το φαρμακείο και μετά χάνονται τα ίχνη του και βρίσκονται μετά στο νηπιαγωγείο. Χωρίς να έχει μπει στο αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο πήγαινε σιγά. Το είδαμε με καθαρή εικόνα αυτό το αμάξι πέρασε την ώρα που πέρασε η Βασιλική. Από την Κυριακή που χάθηκε από τις 21.10 δεν το έχω δει. Αυτό το κοριτσάκι όταν γεννήθηκε, γεννήθηκε με πρόβλημα στο συκώτι. Είχε καρκίνο. Έκατσα τρεις μήνες στο Ρίο.Καλύτερα να μου το έπαιρνε ο Θεός όταν ήταν άρρωστο παρά αυτό το πράγμα. Το παιδί μου είναι νεκρό. Να πω τι; Να ζητήσω βοήθεια σε τι... για να το κηδέψω; Δεν έχω λόγια να πω κάτι. Εγώ ήθελα βοήθεια από όλο τον κόσμο να το βρω ζωντανό. Από την στιγμή που το παιδί μου είναι νεκρό τι να πω; Θα μου το φέρουν πίσω; Θα μου το ζωντανέψουν;».