Ελλάδα

Φθιώτιδα: Θαλάσσια ανεμώνη τσίμπησε 4χρονη - «Ούρλιαξε από τον πόνο»

Φθιώτιδα: Θαλάσσια ανεμώνη τσίμπησε 4χρονη - «Ούρλιαξε από τον πόνο» Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ/ ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ
«Η θεραπεία θα πάρει τουλάχιστον έξι μήνες», λέει η μητέρα του παιδιού που το τσίμπησε θαλάσσια ανεμώνη.

Σε περιπέτεια κατέληξε το μπάνιο στη θάλασσα για μία οικογένεια στη Φθιώτιδα, όταν θαλάσσια ανεμώνη τσίμπησε την τετράχρονη κόρη τους.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή, στην παραλία του Αγίου Γεωργίου Πελασγίας. Την ώρα που το παιδί έπαιζε δίπλα στο νερό, κάθισε πάνω σε μία θαλάσσια ανεμώνη.

«Το κοριτσάκι μας ούρλιαξε από τον πόνο και αμέσως τρέξαμε κοντά της χωρίς να μπορούμε να καταλάβουμε τι έχει συμβεί», περιέγραψε στο LamiaReport η μητέρα της 4χρονης.

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΝΕΜΩΝΗ ΤΣΙΜΠΗΜΑ

«Τέσσερις ακόμη άνθρωποι που άλλος σε μεγαλύτερο βαθμό, άλλος σε μικρότερο που τους είχε τσιμπήσει ανεμώνη, μας εξήγησαν τι είχε πάθει το κορίτσι. Απομακρύναμε τα υπολείμματα από τα πλοκάμια και αμέσως της δώσαμε κορτιζόνη», συμπληρώνει.

Σε συνεννόηση με την παιδίατρο, χορήγησε στην κόρη της αντιισταμινικό και πλέον χρησιμοποιούν και κορτιζονούχα αλοιφή. «Η θεραπεία λόγω της έκτασης του οιδήματος θα πάρει τουλάχιστον έξι μήνες και θα πρέπει να μείνει μακριά από τον ήλιο όλο αυτό το διάστημα για να μη μείνει σημάδι», κατέληξε η μητέρα της 4χρονης.

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΝΕΜΩΝΗ ΤΣΙΜΠΗΜΑ