Ελλάδα

Καιρός: Πού θα βρέξει ανήμερα του Αγίου Πνεύματος 2024

Καιρός: Πού θα βρέξει ανήμερα του Αγίου Πνεύματος 2024
Κορυφώνεται αύριο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2024 με ηλιοφάνεια αλλά και με μπόρες. Αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού.

Ο καιρός τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 24 Ιουνίου, θα μας δείξει τα δύο του πρόσωπα καθώς αν και η θερμοκρασία παραμένει σε υψηλά επίπεδα εντούτοις η ηλιοφάνεια δεν θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός ανήμερα του Αγίου Πνεύματος με τοπικές βροχές ή και καταιγίδες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τις θερμές ώρες της ημέρας.

Ειδικότερα, η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου τόνισε ότι ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα από το πρωί, και μόνο στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα βόρεια θα είναι πιο πυκνές το μεσημέρι.

Ποιες περιοχές θα δουν μπόρες ανήμερα του Αγίου Πνεύματος 

Τοπικές βροχές και μπόρες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια ορεινά, κυρίως στη δυτική και στη κεντρική Μακεδονία, αλλά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι περιορισμένης έκτασης. Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος σχεδόν παντού.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα υψηλά επίπεδα των τελευταίων ημερών. Θα κυμανθεί κοντά στους 37-38 βαθμούς το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, τοπικά σε περιοχές της ανατολικής χώρας και 39. Και στο Αιγαίο, 30 στις Κυκλάδες, έως 35 στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου και έως 37 οι μέγιστες στη νότια Κρήτη. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα, στο Ιόνιο βόρειοι 3-5 και στο Αιγαίο τοπικά θα πνέουν μέχρι 6 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική προβλέπεται λιακάδα και αίθριος καιρός, με αραιή συννεφιά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25-38. Η μέγιστη αναμένεται στα δυτικά του νομού, ενώ στα ανατολικά και βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς.

Μεταβλητοί οι άνεμοι 2-4 μποφόρ, πρόσκαιρα το μεσημέρι στα ανατολικά θα φυσάει βοριάς έως 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αν και η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο, το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25-35 βαθμούς , νοτιάδες στο Θερμαϊκό 2-4 μποφόρ.

Αγίου Πνεύματος 2024: Ο Κολυδάς προειδοποιεί για καταιγίδες και χαλάζι 

Σε ανάρτησή του στο X και ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, προειδοποιεί ότι την Δευτέρα 24 Ιουνίου, ανήμερα Αγίου Πνεύματος, υπάρχει ισχυρή ένδειξη για χαλαζόπτωση και καταιγίδες. Όπως αναφέρει παραθέτοντας τα σχετικά γραφήματα «Τη Δευτέρα όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας (πιθανότητα χαλαζιού 2-5%) »

Δείτε την ανάρτηση ε΄δώ

{https://x.com/KolydasT/status/1804955414335049740}