Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Ύποπτα» ποσά στους λογαριασμούς των συλληφθέντων

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Ύποπτα» ποσά στους λογαριασμούς των συλληφθέντων
Τα χρήματα μπορεί να οδηγήσουν στον ηθικό αυτουργό της εν ψυχρώ εκτέλεσης του Γ. Καραϊβάζ

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει ποσά που εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς των δύο συλληφθέντων για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, με την εκδίκαση της υπόθεσης να ξεκινάει αύριο Τετάρτη.

Οι λογαριασμοί εντοπίστηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού και οι Αρχές ερευνούν αν τα ποσά που βρέθηκαν σε αυτούς - μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου - συνδέονται με την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου στις 9 Απριλίου 2021.

5279875 2634c

Στόχος των ερευνών είναι να βρεθούν τα ίχνη αυτών των ποσών, που πιθανόν να οδηγήσουν στον/στους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας, καθώς δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη.

Υπενθυμίζεται, πως τα δύο αδέλφια που συνελήφθησαν με ένταλμα του ανακριτή ως εμπλεκόμενοι στην εγκληματική ενέργεια κατά του δημοσιογράφου, κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά από πολύωρη απολογητική διαδικασία.

Ως επιβαρυντικά στοιχεία παρατίθενται από την ΕΛ.ΑΣ. η κίνηση την ημέρα της δολοφονίας και την παραμονή αυτής κοντά στο σπίτι του δημοσιογράφου ενός λευκού βαν που ανήκει σε εταιρεία καθαρισμού συμφερόντων τους και η «παύση» λειτουργίας των κινητών τηλεφώνων τους για διάστημα δύο ημερών μέσα στο οποίο δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ δέχτηκε την επίθεση την ώρα που είχε βγει από το αυτοκίνητο του και έμπαινε στην είσοδο της πολυκατοικίας που έμενε. Οι δράστες, που επέβαιναν σε δίκυκλο τύπου σκούτερ τον πλησίασαν και τον «γάζωσαν».