Ελλάδα

Αναβλήθηκε η δίκη του πρώην δημοσιογράφου της ΕΡΤ

Αναβλήθηκε η δίκη του πρώην δημοσιογράφου της ΕΡΤ Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Ο πρώην δημοσιογράφος, που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του, θα παραμείνει κρατούμενος ως την Παρασκευή.

Αναβλήθηκε για τις 28 Ιουνίου η δίκη του κατηγορούμενου για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του, πρώην δημοσιογράφου της ΕΡΤ.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης του δημοσιογράφου για αναβολή προκειμένου να προσέλθουν και να καταθέσουν οι δυο καταγγέλλουσες. Επίσης, ζητά από την Εισαγγελία να ενημερωθούν οι δυο γυναίκες για το αίτημα του δημοσιογράφου να εφαρμοστεί ποινική διαμεσολάβηση.  Ο δημοσιογράφος θα παραμείνει κρατούμενος στο ΑΤ Ομονοίας ως την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι η νεαρή δημοσιογράφος κατήγγειλε τον σύντροφο και πρώην δημοσιογράφο της ΕΡΤ στην υπηρεσία αντιμετώπισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας προσκομίζοντας και σχετικά χαρτιά από νοσοκομείο που πιστοποιούσαν τα τραύματά της.  Η δημοσιογράφος μετά τον ξυλοδαρμό της δέχθηκε και να εγκαταστήσει την εφαρμογή «κουμπί πανικού».

Στον δημοσιογράφο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή. Σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή στη δικογραφία περιλαμβάνονται καταγγελίες και για προγενέστερες πράξεις βίας τόσο από την εν διαστάσει σύζυγό του, όσο και από τη νυν σύντροφό του, από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας δόθηκε εντολή για διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας από τον Εισαγγελέα Ενδοοικογενειακής Βίας. Ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος έχει παραπεμφθεί να δικαστεί στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Αθηνών.