Πολιτική

Οργή Τσίπρα: Χυδαιότητα οι διαρροές ότι δεν ανταποκρίθηκα για την «Αυγή»

Οργή Τσίπρα: Χυδαιότητα οι διαρροές ότι δεν ανταποκρίθηκα για την «Αυγή» Φωτογραφία: SOOC/ BILL REBAPIS
Η πρώτη αντίδραση από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα μετά την αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου της «Αυγής».

Χυδαιότητα χαρακτηρίζουν πηγές από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα οι διαρροές για τη στάση του μετά το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της «Αυγής».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να συμβάλει σε παιχνίδια με τις ζωές των εργαζομένων στην «Αυγή», επισημαίνουν οι πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού. Πρόκειται για την πρώτη αντίδρασή του, μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να ανασταλεί η έκδοση του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας.

«Η αγωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση. Οι διαρροές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε σε μια επιστολή που έλαβε μόλις 24 ώρες πριν και ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό φανερώνουν τη χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα», αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί αυτονόητο ότι μόλις επιστρέψει θα συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση της “Αυγής”. Δεν πρόκειται όμως να συμβάλει σε παιχνίδια με τις ζωές τους», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε SMS στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο τους καλούσε να κάνουν δωρεά, ενώ απέστειλε επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα, με την οποία επίσης του ζητούσε να συνεισφέρει. Οι ίδιες διαρροές ανέφεραν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν ανταποκρίθηκε.

Πηγές από την Κουμουνδούρου επιβεβαιώνουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε την επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά συμπληρώνουν ότι δεν διέρρευσαν την πληροφορία.

Σημειώνεται ότι από τους 87 που υπέγραψαν την επιστολή κατά του Στέφανου Κασσελάκη, έως τώρα έχουν συνδράμει οικονομικά μόνο μία βουλευτής και δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, με ποσό που ανέρχεται στα 700 ευρώ.