Πολιτική

Κασσελάκης στο ομογενειακό ραδιόφωνο: Με εμπιστεύεται ο κόσμος, αλλά δεν εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης στο ομογενειακό ραδιόφωνο: Με εμπιστεύεται ο κόσμος, αλλά δεν εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ Φωτογραφία: SOOC/ DIMITRIS KAPANTAIS
Όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για το κλείσιμο της «Αυγής» και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε την άποψη ότι ο κόσμος εμπιστεύεται τον ίδιο, αλλά όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας για την απόφαση να ανασταλεί η έκδοση του καθημερινού φύλλου της «Αυγής».

«Με εμπιστεύεται ο κόσμος, αλλά δεν εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό cosmos fm.

Σε ερώτηση για τις αποχωρήσεις στελεχών από τα όργανα του κόμματος, απάντησε ότι αν κάποιος δεν θέλει να συμμετάσχει, δεν μπορεί να τον αναγκάσει. Ευχήθηκε «να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στην προγραμματική διαδικασία του κόμματος» και συμπλήρωσε ότι από το συνέδριο έχει συμφωνηθεί η ανάγκη να αλλάξει η δομή του ΣΥΡΙΖΑ και των οργάνων του. Στόχος, συνέχισε, είναι να γίνει ένα «σύγχρονο, πάρα πολύ προοδευτικό κόμμα που θα αλλάξει τις παθογένειες αυτής της χώρας», καθώς, υπογράμμισε, ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι ένα συστημικό κόμμα».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην «Αυγή», δήλωσε ότι κατανοεί την ανησυχία των εργαζομένων και ανέφερε ότι τους προσφέρθηκε να αναλάβουν οι ίδιοι το φύλλο, αλλά «δεν εισακούστηκε». Παράλληλα, ανέφερε ότι η Πολιτική Γραμματεία είχε αναλάβει την απόφαση για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου, πριν από την εκλογή του, αλλά ο προκάτοχός του δεν την εφάρμοσε.

Η «Αυγή», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, είχε φτάσει σε μία κατάσταση που «δεν δίνει πολλές επιλογές», εξαιτίας της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης και της μη προσέλκυσης διαφημίσεων. Σημείωσε ότι «δεν σταματά η καθημερινή της δραστηριότητα», καθώς συνεχίζεται η διαδικτυακή παρουσία. Ακόμα, κάλεσε τον κόσμο να κάνει δωρεά για τη στήριξη του κόμματος και δήλωσε ότι θα δώσει το παράδειγμα, δωρίζοντας σήμερα το μάξιμουμ που επιτρέπεται, δηλαδή 20.000 ευρώ.

Στέφανος Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να περιμένει τι θα κάνουν οι άλλοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν μπορεί να σταματήσει την ανασύστασή του και τη δημιουργία της μεγάλης προοδευτικής παράταξης για να «περιμένει τι θα κάνουν οι άλλοι».

Ο σωστός δρόμος, συνέχισε, είναι οι βάσεις των δύο μεγάλων κομμάτων της κεντροαριστεράς να «επιλέξουν τι επιθυμούν». Όσοι θέλουν «κάποια συνεργασία» σε κοινοβουλευτικό και προγραμματικό επίπεδο, «είμαστε στη διάθεση τους», συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φτιάξει από τώρα ένα πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα, στο οποίο να βρίσκει ο κάθε πολίτης τον εαυτό του και να έχει ξεκάθαρες προτάσεις νόμου που θα είναι έτοιμες να εφαρμοστούν, αλλά και ένα «νέο μητρώο στελεχών», τόσο για την αυτοδιοίκηση όσο και τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε ξανά στη Νέα Δημοκρατία για το χρέος της και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδεχθεί την πρόταση του να ανατεθεί στην Deloitte να ελέγξει τα οικονομικά των δύο κομμάτων.