Ελλάδα

Βελτιωμένη η κατάσταση στη φωτιά στην Κερατέα

Βελτιωμένη η κατάσταση στη φωτιά στην Κερατέα
Βελτιωμένη είναι η κατάσταση με την φωτιά στην Κερατέα. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν τεράστια, οι πυροσβέστες προσπαθούν να την ελέγξουν αλλά σε κάθε περίπτωση είναι βελτιωμένη η κατάσταση σε σχέση με 2-3 ώρες νωρίτερα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιά επιχείρησαν 140 πυροσβέστες, με 8 πεζοπόρα τμήματα και 39 οχήματα ενώ περιοδικά επιχειρούν 10 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα. Από τις 5 με 6 το απόγευμα αναμένεται να αρχίσει να μειώνεται η ένταση των ανέμων.

112 και εκκενώσεις λόγω της φωτιάς στην Κερατέα

Λόγω της φωτιάς στην Κερατέα έχουν εστάλησαν τρία μηνύματα από το 112 για εκκένωση οικισμών. Ειδικότερα, στις 14:22 εστάλη μήνυμα από το 112 που ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος Λαυρίου απομακρυνθείτε μέσω Καμάριζας Λαυρίου προς Λαύριο».

Στις 13:46 είχε σταλεί μήνυμα που έλεγε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μαρκάτι και Άγιο Γεώργιο Θωρικού απομακρυνθείτε μέσω Π.Ε.Ο. Αθηνών-Λαυρίου προς Λαύριο» ενώ το πρώτο μήνυμα είχε σταλεί στις 12:35,που καλούσε όσους βρίσκονταν στους οικισμούς Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα και Πανόραμα στη Κερατέα να απομακρυνθούν Π.Ε.Ο. Αθηνών-Λαυρίου προς Λαύριο. Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί με ασφάλεια 6 οικισμοί και έχουν γίνει 52 απεγκλωβισμοί.

«Η εικόνα είναι τραγική. Δυστυχώς έγινε αυτό που δεν θέλαμε να γίνει, να επεκταθεί η φωτιά. Οι εστίες είναι πάρα πολλές», είπε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Θανάσης Μακροδημήτρης. Πρόσθεσε πως «έχουν καεί σίγουρα τρία σπίτια στην Πλάκα Κερατέας» και έκανε έκκληση για ενισχύσεις με περισσότερα εναέρια μέσα.