Ελλάδα

Μάτι: Στις 16 Ιουλίου θα συνεχιστεί η δίκη

Μάτι: Στις 16 Ιουλίου θα συνεχιστεί η δίκη
Σε μια εβδομάδα, δηλαδή στις 16 Ιουλίου θα συνεχιστεί η δίκη για την εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική, μετά το διορισμό συνηγόρων στον κατηγορούμενο πρώην διοικητή ΕΣΚΕ, Ιωάννη Φωστιέρη.

Οι συνήγοροι ζήτησαν χρόνο για να ενημερωθούν επι της ογκωδέστατης δικογραφίας της υπόθεσης και το δικαστήριο ήταν αναγκασμένο να διακόψει για εύλογο διάστημα.

Ο καταδικασμένος Ιωάννης Φωστιερης σε 111 χρόνια φυλάκιση, μετατρέψιμα προς 10 ευρώ την ημέρα, στην πρωτόδικη ακροαματική διαδικασία είχε δικαστεί χωρίς συνήγορο.

Ωστόσο, μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις στον ποινικό κώδικα, για αντίστοιχα αδικήματα το δικαστήριο υποχρεούται να διορίζει συνήγορο στον κατηγορούμενο προκειμένου να μην υπάρχουν θέματα ακυρότητας.

Την αντίδραση των παρισταμένων δικηγόρων προκάλεσε η αναφορά της Προέδρου του δικαστηρίου για συνεχείς συνεδριάσεις τον Ιούλιο, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να επαναληφθεί αυτό και τον Αύγουστο. Οι δικηγόροι από την πλευρά τους ενημέρωσαν το δικαστήριο ότι κατ΄ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, δεν μπορούν να γίνονται συνεδριάσεις τον Αύγουστο.