Αθλητισμός

«Ελπίζω άλλες ομοσπονδίες να μην κάνουν τέτοια λάθη»: Το παράπονο Ντούσκου κι η απάντηση του προπονητή του

«Ελπίζω άλλες ομοσπονδίες να μην κάνουν τέτοια λάθη»: Το παράπονο Ντούσκου κι η απάντηση του προπονητή του
Απογοητευμένος και οργισμένος εμφανίστηκε νωρίτερα σήμερα ο Στέφανος Ντούσκος κάνοντας λόγο για κακές αποφάσεις της Ομοσπονδίας και του προπονητή του: Τι απαντά ο Τζιάνι Ποστιλιόνε

«Η ομοσπονδία και ο προπονητής πήραν μια απόφαση και αυτό ήταν μεγάλη αδικία για κάποιους. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ και δεν μπορούσα να βάλω σε σειρά το μυαλό μου εχθές το βράδυ», ανέφερε το Σάββατο ο Στέφανος Ντούσκος.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο βρέθηκε σήμερα στην 6η θέση στον τελικό του σκιφ, στην κωπηλασία, με επίδοση 7:02.05.

Αν και βρέθηκε στην 3η θέση στα 1.000 μέτρα, είδε τον Νεοζηλανδό Τόμας Μάκιντος να τον προσπερνά στα 1.500, αλλά από 4ος εν τέλει πέρασε 6ος και τελευταίος τη γραμμή του τερματισμού.

Μετά τη λήξη του αγώνα ο Ελληνας κωπηλάτης, δήλωσε: «Δεν ήμουν καλά σήμερα. Κάποιοι παράγοντες με έχουν επηρεάσει πάρα πολύ.

»Δεν κοιμήθηκα καθόλου εχθές το βράδυ και προσπάθησα σήμερα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα για την Ελλάδα αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα».

Ερωτηθείς για το αν αδικήθηκαν συμπαίκτες του, ο Στέφανος Ντούσκος σημείωσε πως είναι «90% σίγουρος ότι μπορεί να υπήρχε συνδυασμός, που θα μπορούσε να φέρει μια μεγαλύτερη επιτυχία».

«Σίγουρα δεν θέλω να μειώσω τις τεράστιες επιτυχίες των αθλητών. Πιστεύω όμως, κατά την άποψή μου, ότι θα είχαμε μεγαλύτερες. Προσπάθησα πολύ και αρκετούς μήνες να ηρεμήσω αλλά το άδικο δεν το θέλω, δεν το έχω μέσα μου. Δεν μπορώ να το δεχθώ. Δεν μπορώ να δέχομαι ότι κάποιος αδικείται. Δεν είμαι καλά εγώ. Με επηρεάζει. Δεν είναι ότι το κάνω επίτηδες».

«Τέσσερα πληρώματα, Τέσσερις τελικοί, 100% επιτυχία, πού είναι το λάθος;»

Τα παράπονα του Ντούσκου σχολίασε λιγο αργότερα ο Τζιάνι Ποστιλιόνε - εθνικός προπονητής κωπηλασίας - μιλώντας στο «Gazzetta»:

«Καταρχάς να τονίσω πως ο Στέφανος είναι καταπληκτικός, είναι ο καλύτερος μου αθλητής. Η έκτη θέση του είναι μια χαρά, θα κάνει πολλά πράγματα!», είπε αρχικά ο Ποστιλιόνε, τονίζοντας επανειλημμένα το ταλέντο του Έλληνα πρωταθλητή. Ο Στεφάνος είναι πολύ συναισθηματικός και αυτό δεν είναι πάντα κακό. Εγώ είμαι Ιταλός και είμαστε κι εμείς πολύ παθιασμένοι οπότε το καταλαβαίνω. Αλλά όταν υπάρχουν πολλά συναισθήματα, ξέρεις, δεν βγαίνει σε καλό. Το θέμα του ήταν προσωπικό, ο ιδιος άφησε τα συναισθήματα να τον επηρεάσουν.

»Πως μπορώ να αλλάξω ένα πλήρωμα, όταν πηγαίνουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μου φέρνουν ασημένιο μετάλλιο; Πως να τους πω πως δεν μπορούν να πάνε στους Ολυμπιακούς και πρέπει να τις αλλάξω, αφού είναι γρήγορες;

»Πείτε μου εσείς, ποιο λάθος έκανε η ομοσπονδία; Τέσσερα πληρώματα, Τέσσερις τελικοί, 100% επιτυχία. Κανένα άλλο πλήρωμα στους Ολυμπιακούς δεν το κατάφερε αυτό. Τέσσερις τελικοί, δύο μετάλλια. Που είναι το λάθος;

»Και σήμερα το πρωί που ο Στέφανος δεν ήταν καλά, προσπάθησα την κακή του ψυχολογία να την στρέψω υπέρ του. "Είσαι θυμωμένος μαζί μου; Κάνε κάθε κουπιά σα να με χτυπάς, σα να είναι εναντίον μου", του είπα. Και πραγματικά τον είχα ετοιμάσει, θα έβγαζε όλο του τον θυμό στον αγώνα αλλά… καθυστέρησε ο Λευκορώσος, καθυστέρησε ο αγώνας και το σχέδιο μου καταστράφηκε. Γενικά παίζω με την ψυχολογία των παιδιών, διαβάζω το μυαλό τους και πάντα βρίσκουμε τρόπο.

»Αποδεκτό το παράπονο του Στέφανου, καλώς είπε τη γνώμη του και τώρα εμένα η δίκη μου δουλειά είναι να σωπάσω. Δεν με ενοχλεί, ο Στέφανος είναι καταπληκτικός αθλητής και όταν περάσει ο καιρός θα καταλάβει. Και θα κάνουμε πολλά ακόμη φοβερά πράγματα!» ανέφερε χαρακτηριστικά.