Ελλάδα

Καύσωνας τουλάχιστον μέχρι τις 25 Ιουλίου - Τα νέα δεδομένα δείχνουν ότι θα βράσει η Αττική

Καύσωνας τουλάχιστον μέχρι τις 25 Ιουλίου - Τα νέα δεδομένα δείχνουν ότι θα βράσει η Αττική
Αφόρητη ζέστη θα μας ταλαιπωρήσει μέχρι τα μέσα Ιουλίου με τα προγνωστικά να δείχνουν ότι ο καύσωνας έχει δρόμο μπροστά του.

Διανύουμε τα πρώτα 24ωρα του πολυήμερου κύματος καύσωνα και ήδη τα παράπονα για την επίμονη ζέστη, την υγρασία και τις συνθήκες άπνοιας σε πολλά σημεία να μην έχουν τελειωμό.

Οι μετεωρολόγοι από την πρώτη στιγμή είχαν κάνει λόγο για μια θερμή εισβολή που θα δοκιμάσει τις αντοχές μας για τουλάχιστον 10 μέρες αλλά όπως δείχνουν νεότερα προγνωστικά μοντέλα πρέπει να κάνουμε περισσότερη υπομονή. Το δεκαήμερο κύμα καύσωνα φαίνεται πως θα παραταθεί, κάνοντας τον Ιούλιο ιδιαιτέρως καυτό και τις ανάσες δροσιάς να αναζητώνται με το κυάλι.

Βέβαια, προς το παρόν την έντονη ζέστη την κόβει τεχνηέντως και το μελτεμι που πνέει ισχυρά μεν αλλά όχι καθόλη τη διάρκεια της μέρας. Μόλις κοπάσει ο αέρας, η ζέστη είναι έντονη και αποπνικτική σε πολλές περιοχές κυρίως στα Δυτικά και Βόρεια που η θερμοκρασία ήδη σήμερα ξεπέρασε το φράγμα των 41 βαθμών Κελσίου απέχοντας οριακά από τα 42αρια.

Γιαννόπουλος: «Η ζέστη ήρθε για να μείνει» - Επίμονος καύσωνας μέχρι τις 25 Ιουλίου

KALOKAIRI KAUSONAS EUROKINISSI 2 c6da0

Η θερμοκρασία και σήμερα και αύριο θα φτάνει τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, με τις υψηλότερες τιμές να σημειώνονται στη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Για τις επόμενες τουλάχιστον 10 ημέρες δεν προβλέπεται μείωση της θερμοκρασίας, «η ζέστη ήρθε για να μείνει» τόνισε ο Μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Από την Παρασκευή θα ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα δεν αποκλείεται, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, να σημειωθούν και θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου.

Το εντυπωσιακό είναι ότι όλη την νέα εβδομάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο υδράργυρος θα παραμείνει σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τα κανονικά. Για παράδειγμα στην Αττική, το θερμόμετρο – πολύ πιθανόν μέχρι τις 25 Ιουλίου – να μην πέσει, το μεσημέρι, κάτω από τους 37 βαθμούς.