Ελλάδα

Οι 4 καθαρές παραλίες μια ώρα από την Αθήνα

Οι 4 καθαρές παραλίες μια ώρα από την Αθήνα Φωτογραφία: PEXELS Photo by Clem Onojeghuo
Στα 60 λεπτά από την Αθήνα βρήκαμε 4 απίθανες παραλίες για βουτιές με ελεύθερη είσοδο!

Φτάνουμε αισίως τα μέσα Ιουλίου και οι βουτιές στην θάλασσα φαντάζουν όαση όταν ο τόπος βράζει με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου. Μια απόδραση στις κοντινές παραλίες και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσετε και να δροσιστείτε.

Συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε 4 υπέροχες παραλίες με πεντακάθαρα νερά, απανεμιά, φυσική σκιά και το κυριότερο χωρίς πολυκοσμία όπου το μπάνιο σας θα είναι μια εμπειρία ευχάριστη που θα θέλετε να επαναληφθεί με την πρώτη κιόλας ευκαιρία. 

Μόλις μια ώρα από το κέντρο της Αθήνας σας χωρίζει από τα δροσερά νερά τους που σας προσ(κ)αλούν σε μια μονοήμερη εκδρομή προάγγελο των επίσημων καλοκαιρινών διακοπών! 

Οι 4 παραλίες που θα αγαπήσετε από την πρώτη κιόλας βουτιά

PARALIA XRISTEA bade0

Η παραλία Χρηστέα στο Σούνιο με σήμα κατατεθέν την απέραντη χρυσαφένια αμμουδιά, τα σχετικά ρηχά της νερά αλλά και το γεγονός ότι έχει έναν εντυπωσιακό βυθό που ενδείκνυται για βουτιές με μάσκα και snorkeling σας περιμένει!   Φτάνοντας εκεί θα κάνετε το μπάνιο σας χωρίς να ταλαιπωρηθείτε από τις οργανωμένες παραλίες που στοιβάζονται οικογένειες και λουόμενοι στις ξαπλώστρες, αλλά αντιθέτως θα απολαύσετε τις βουτιές σας ανενόχλητοι και να απλώσετε την πετσέτα σας όπου θέλετε χωρίς να στριμώχνεστε. Είναι η ιδανική επιλογή για μια οικογένεια που θέλει να περάσει όλη τη μέρα στη θάλασσα εξαιτίας του γεγονότος ότι τα πιτσιρίκια δεν διατρέχουν φόβο πνιγμού στα ρηχά αλλά και η αμμουδιά τους δίνει την πρώτη ύλη για να παίξουν με τις ώρες φτιάχνοντας κάστρα και ό,τι άλλο σκαρφιστούν.

tsonima 6245e

Πηγή Φωτογραφίας: YOUTUBE/Αrgiris Poulakis

Η Τσονίμα είναι μια από τις ψαγμένες παραλίες της Ανατολικής Αττικής και με την πρώτη βουτιά μικροί μεγάλοι θα νιώσετε ότι κάνετε διακοπές σε κάποιο νησιωτικό προορισμό κι ας είστε σχετικά κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Μια παραλία απομονωμένη και καλά κρυμμένη στην Κερατέα ανάμεσα στα βράχια θα σας αποφορτίσει από την κούραση της πόλη με φόντο καθαρά, κρυστάλλινα νερά.  Ανοιχτόχρωμα νερά και χρυσαφένια άμμος θα σας ενθουσιάσει, ενώ μην παραλείψετε να κάνετε και μια βόλτα για να μαζέψετε κοχύλια που υπάρχουν άφθονα εντός βυθού αλλά και εκτός. Τα νερά είναι σε ικανοποιητικό βάθος και συνήθως «λάδι», πιθανότατα επειδή το σημείο είναι περικυκλωμένο από βράχια. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας σκίαστρα και προμήθειες καθώς είναι ανοργάνωτη. 

kogxi 76215

Φωτογραφία: YOUTUBE/ Andreas Michalopoulos

Aν αναζητάς έναν καλό λόγο να πας στην Σαλαμίνα η παραλία Κόγχη είναι ένας προορισμός που δεν ξεχνάς εύκολα! Σήμα κατατεθέν της ο υπέροχος πέτρινος φάρος που στέκεται αγέρωχα, δημιουργώντας ένα επιβλητικό σκηνικό. Οι γνωρίζοντες τα μέρη της Σαλαμίνας ξέρουν από πρώτο χέρι τους γραφικούς κολπίσκους και τις υπέροχες φυσικές παραλίες που υπάρχουν διάσπαρτες όμως όλοι θα σου πουν με μια φωνή ότι η Κόγχη είναι μοναδική στο είδος της. Αυτός ο προορισμός δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από κανένα νησί και προσφέρει ένα τοπίο απερίγραπτης ομορφιάς με πράσινο και βράχους να απλώνονται μπροστά στα μάτια σας. Είναι χωρίς αντίρρηση μια από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής. Βάλτε την στους προσεχείς προορισμούς σας και απολαύστε τις βουτιές σας σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό με γαλαζοπράσινα νερά και απόκρημνα βράχια.

almuri 016e3

Φωτογραφία: YOUTUBE/ UPSTORIES

H παραλία Αλμυρή είναι ο μικρός θαλασσινός παράδεισος στην Κορινθία για να απολαύσετε στιγμές καλοκαιρινής χαλάρωσηςσε κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά, με θέα ένα εκθαμβωτικό τοπίο. Το περιβάλλον είναι ειδυλλιακό, καθώς η κατάλευκη ψιλή άμμος και τα πρασινογάλανα νερά συνθέτουν μια εικόνα μοναδικής ομορφιάς την οποία συμπληρώνουν τα πεύκαπου βρίσκονται στις παρυφές της ακτής προσφέροντας πολύτιμη φυσική σκιά.

Ο επίγειος θαλασσινός παράδεισος με την μαγευτική παραλία βρίσκεται πολύ κοντά στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης και όσοι την επιλέγουν έχουν να λένε για την φυσική δροσερή νεροτσουλήθρα που έχει και χαρίζει απίθανες στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης.

Ειδικά οι γονείς με μικρά παιδιά θα την αγαπήσουν γιατί τα πιτσιρίκια θα απολαύσουν το τοπίο και τις βουτιές σε αυτή την απρόσμενη συνάντηση του αλμυρού νερού με το γλυκό της λίμνης. Οι παραθεριστές και οι εκδρομείς την αποθεώνουν για τα -πραγματικά- τιρκουάζ νερά και τη λευκή άμμο -μέσα και έξω από τα νερά- που εντείνει την φυσική ομορφιά και χορταίνει το μάτι. Μιας και είναι ανοργάνωτη, καλό είναι να φέρετε μαζί μια ομπρέλα για σκιά, καθώς και κάτι πρόχειρο για κολατσιό. Χωρίς περιστροφές η Αλμυρή είναι μια παραλία που θα την λατρέψετε και θα θέλετε να πάτε ξανά και ξανά.