Ελλάδα

Θεσσαλία: Πανώλη σε αιγοπρόβατα - «Τα μολυσμένα ζώα ήρθαν από Τουρκία»

Θεσσαλία: Πανώλη σε αιγοπρόβατα - «Τα μολυσμένα ζώα ήρθαν από Τουρκία»
Τι συμβαίνει με τα κρούσματα πανώλης σε αιγοπρόβατα - Οι έρευνες για την προέλευση των μολυσμένων ζώων δείχνουν Τουρκία

Στο μικροσκόπιο των ερευνών για την προέλευση των μολυσμένων με πανώλη ζώων, τέθηκε ένας Έλληνας ζωέμπορος από την περιοχή της Θεσσαλίας ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες τον Μάιο πραγματοποίησε μεγάλη εισαγωγή αιγοπροβάτων από την Τουρκία μέσω Βουλγαρίας.

Τα ζώα σε μεγάλο βαθμό έφεραν μολυσματικές ασθένειες, ιδίως πανώλη, η οποία θερίζει αυτή την περίοδο τα κοπάδια στη γείτονα όπως συνέβαινε στο παρελθόν και με τα κρούσματα ευλογιάς.

«Φαίνεται πως τα ζώα ήρθαν από Τουρκία»

Σύμφωνα με πληροφοριες τα ζώα μεταφέρθηκαν παράνομα στη Βουλγαρία οπου αφού πλαστογραφηθηκε η προέλευση τους εισήχθησαν, όντας άρρωστα, ως ισπανικά στην Ελλάδα και κατόπιν εστάλησαν στη Θεσσαλία όπου παρέμειναν και συγκεκριμένα στα Τρίκαλα, σταυλισμένα για μεγάλο διάστημα, όπως επιβεβαίωσε άλλωστε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας για αυτό και ζήτησε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτασης ανάγκης.

Οι κρεοπώλεις στην Αθήνα εμφανίζονται καθησυχαστικοί διότι προμηθεύονται τα σφάγια από την Ρουμανία και τη Γαλλία. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση επισημάνουν. Ότι ο κόσμος πρέπει να προσέχει πολύ όταν ψωνίζει, ειδικά από την στιγμή που έχουν εμφανιστεί τέτοιες μολυσματικές ασθένειες για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Θα πρέπει να είναι υποψιασμένοι με τις τιμές των κρεάτων ειδικά όταν είναι χαμηλές και επίσης θα πρέπει να κοιτούν το χρώμα του κρέατος, το οποίο θα πρέπει να «λάμπει».