Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καταστράφηκε CD που είχε συνομιλίες του με ανώτερους αξιωματούχους - Το τρύπησαν με συρραπτικό

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καταστράφηκε CD που είχε συνομιλίες του με ανώτερους αξιωματούχους - Το τρύπησαν με συρραπτικό Φωτογραφία: intime
Αποκαλύψεις για CD με περιεχόμενο από το κινητό του Γιώργου Καραϊβάζ που αφορούσε επικοινωνίες με ανώτερους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του freedomofpress.gr, ενώ η έδρα κατέγραφε τα αναγνωστέα, διαβάστηκε το αναγνωστέο με αριθμό 33 – ένα cd, στο οποίο υπήρχαν επαφές του Καραϊβάζ στην εφαρμογή WhatsApp.

Οπως προέκυψε, ανάμεσα στις επαφές που είχε, ήταν τα ονόματα Δημητριάδης και Κοντολέων.

Εάν πρόκειται για τον πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, είναι τα πρόσωπα που είχαν υποβάλλει την παραίτησή τους τον Αύγουστο του 2022, μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Επίσης αναφέρθηκε το όνομα Καραμαλάκης, όπως λεγόταν και ο πρώην αρχηγός της Αστυνομίας.

Μετά την ανάγνωση του σχετικού η εισαγγελέας έσπευσε να σημειώσει ότι έχει καταστραφεί ο δίσκος με περιεχόμενο από τις επαφές αυτές, επειδή το cd είχε τρυπηθεί με.. συρραπτικό.

Σύμφωνα με το ίδια ρεπορτάζ, το περιεχόμενο του CD δεν έχει αποτυπωθεί σε χαρτί, ενώ δεν ετέθη θέμα από την Έδρα ώστε να ζητηθεί αντίγραφο.

Πέρα από τα ερωτήματα για τα πρόσωπα, που εμπλέκονται στις συνομιλίες, εντύπωση πραγματικά προκαλεί το πώς είναι δυνατόν τέτοιο υλικό να έχει καταγραφεί σε… CD, ένα μέσο που είναι σχεδόν υπό εξαφάνιση εδώ και χρόνια, το οποίο και τελικά καταστράφηκε με σχεδόν τραγελαφικό τρόπο.