Ελλάδα

Τι να κάνετε τον Αύγουστο του 2024 στην Αθήνα

Τι να κάνετε τον Αύγουστο του 2024 στην Αθήνα Φωτογραφία: PEXELS Snap Scribe
Προτάσεις και δραστηριότητες για να απολαύσετε έναν απίθανο Αύγουστο στην Αθήνα

Ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να περάσουμε καλά τον Αύγουστο στην Αθήνα; Η πόλη είναι στα καλύτερα της καθώς αδειάζει από τους τελευταίους κατοίκους που ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, η κίνηση στους δρόμους είναι είδος υπό εξαφάνιση και γενικά είναι η καλύτερη στιγμή του χρόνου να απολαύσετε βόλτες, να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες και να διασκεδάσετε στις οάσεις ψυχαγωγίας που φιλοξενούνται σε όλες τις γωνιές της και ικανοποιούν και τα πιο απαιτητικά γούστα. 

Αν όμως είστε από τους αυτούς που θεωρούν τους εαυτούς τους «άτυχους» επειδή ξέμειναν στο κλεινόν άστυ, ήρθε η ώρα να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και να δείτε την πόλη σας με άλλο μάτι. Στο Dnews συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις εξόδου και διασκέδασης για να γνωρίσετε την καλοκαιρινή αύρα της Αθήνας που τόσο πολύ αγαπούν οι τουρίστες για την πολυσυλλεκτικότητά της. Άγνωστες παραλίες, στέκια για βόλτες και θεάματα που αξίζουν την προσοχή σας έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στις προτάσεις μας με απώτερο στόχο να βιώσετε ένα ξεχωριστό Αύγουστο εντός των τειχών της Αθήνας αλλά να μην βαρεθείτε ούτε για μια στιγμή.

Πάμε για βουτιές σε μια παραλία όαση 45 λεπτά από την Αθήνα

paralia kritikos athina 1 9f2de

Η παραλία Κρητικός είναι μια όαση στην Αττική και αποτελεί κοινό μυστικό ότι όποιος την επισκεφθεί μαγεύεται από τον θαλάσσιο πλούτο της αλλά και το εξωτικό περιβάλλον της. Κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά, τροπική ατμόσφαιρα, είναι κάποια από τα στοιχεία που την ξεχωρίζουν ανάμεσα στις παραλίες. Το συναρπαστικό εξωτικό τοπίο άγριας φυσικής ομορφιάς συνδυαστικά με την απόμερη παραλία θα σας χαρίσει απίθανες βουτιές και θα χαλαρώσει σώμα αλλά και πνεύμα. Η θέα είναι εκπληκτική και το νερό είναι καθαρό σαν κρύσταλλο. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, ούτε και μεγάλη σε έκταση και δεν πιάνει εύκολα κύμα. Η πρόσβαση στη παραλία είναι εύκολη και το πιο πιθανό είναι να παραμείνεις μέχρι το ηλιοβασίλεμα για να απολαύσεις το εντυπωσιακό θέαμα. Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα κλισέ και να απολαύσετε μια διαφορετική εμπειρία χωρίς να πάτε πολύ μακριά, η παραλία Κρητικός στο δρόμο προς Σούνιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Στα πλεονεκτήματά της είναι το γεγονός ότι είναι προφυλαγμένη από τα μελτέμια! Επισκεφθείτε την και νιώστε μια ψευδαίσθηση διακοπών, για όσους περνάτε ακόμη το καλοκαίρι στην πόλη!

Olympic Festival Paris 2024: Αναμετάδοση Αγώνων στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

AGONES STAUROS NIARXOS 90345

Καθημερινά οι Ολυμπιακοί Αγώνες  μεταδίδονται από το πρωί σε οθόνη στο Park Kiosk, σε χώρο με σκιά, ενώ από τις 19:00 και μετά θα μεταδίδονται σε γιγαντοοθόνη στο Ξέφωτο. Το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών είναι πλούσιο: η παρουσία ομάδων σε καλαθοσφαίριση και υδατοσφαίριση, αλλά και η εκπροσώπηση στο τένις, τον στίβο, την ενόργανη γυμναστική, την κολύμβηση και πολλά ακόμη αθλήματα, υπόσχονται δράση και πολλά μετάλλια! Η Τελετή Λήξης θα αναμεταδοθεί και αυτή ζωντανά στη γιγαντοοθόνη που θα στηθεί στο Ξέφωτο. Αυτή η Τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Stade de France στο Saint-Denis και θα περιλαμβάνει, ανάμεσα σε πολλά άλλα, μία φαντασμαγορική χορογραφία βασισμένη στους Ολυμπιακούς Κύκλους.

* Η ώρα έναρξης αναμετάδοσης των Αγώνων το πρωί και λήξης το βράδυ εξαρτάται από το πρόγραμμα κάθε ημέρας

Park Kiosk & Ξέφωτο

Είσοδος Ελεύθερη

Απολαύστε την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

full moon maria kallas.ξπγ 59367

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας και το ιστορικό Ωδείο Αθηνών προσκαλούν το κοινό σε μια δωρεάν μουσική γιορτή με αφορμή την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο της 19ης Αυγούστου. Από τις 19:00 έως τις 23:00, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν το απεριτίφ τους από το café του μουσείου, να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους και να ανακαλύψουν τη ζωή και το έργο της μεγάλης ντίβας της όπερας. Στον τρίτο όροφο, σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους μια αξέχαστη μουσική εμπειρία. Μια μαγευτική μοσυσική βραδιά με τέχνη και μελωδίες, υπό το φως της πανσελήνου, με φόντο τη εντυπωσιακή θέα της Ακρόπολης.

Απολαύστε Dj Sets στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος με θέα τα ηλιοβασιλέματα του Αυγούστου

dj set isgn fa27a

Κάθε Τετάρτη στις 20.00, στο ψηλότερο σημείο του ΚΠΙΣΝ, τη Βεράντα του Φάρου, με θέα 360˚ από τον Σαρωνικό μέχρι την Ακρόπολη, αγαπημένοι DJs μας περιμένουν με φόντο το ηλιοβασίλεμα και ρυθμούς από soul, funk και trip hop, μέχρι electronica και world beats.

Line-up

31/07: Andreas Mitrelis
07/08: Pene
21/08: Michalis Kamakas
28/08: Mighty Robot
04/09: Fo

Kινηματογραφικές βραδιές κάτω από τα αστέρια στα θερινά σινεμά της πόλης

therina19 838f0

Τα θερινά σινεμά αποτελούν σταθερή αξία όχι μόνο για τους φανατικούς σινεφίλ, αλλά και για εκείνους που απλώς θέλουν να ξεσκάσουν, να δροσιστούν και να χαλαρώσουν χαζεύοντας μια ταινία κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό. Αν λοιπόν λατρεύετετον κινηματογράφο και απολαμβάνετε τις ταινίες τότε επιβάλλεται να επισκεφθείτε  τα φημισμένα θερινά σινεμά της πόλης που αποτελούν μια πολιτιστική ανάσα δροσιάς αλλά και μια ξεχωριστή καλοκαιρινή πρόταση εξόδου!

Στη Μαρίνα Φλοίσβου θα κάνεις την τέλεια βόλτα με θέα την θάλασσα

Aerial Commercial Area 2 91de4

Η Μαρίνα Φλοίσβου αποτελεί έναν από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς για μία χαλαρή και ξέγνοιαστη βόλτα για κάθε ηλικία. Μοιάζει σαν μία μικρή πολιτεία, όπου μπορεί κανείς να περάσει μία ολόκληρη ημέρα και να μην του φτάνει ο χρόνος. Mπορεί κανείς να ξεκινήσει τη μέρα του με καφέ, να κάνει περίπατο, χαζεύοντας τα σκάφη, να απολαύσει ένα καλό γεύμα με νοστιμιές από κάθε γωνιά του κόσμου με θέα τη θάλασσα, αλλά και να πιει το κοκτέιλ του με φόντο το ηλιοβασίλεμα. Βέβαια για τους λάτρεις της άθλησης υπάρχει η δυνατότητα να απολαύσετε τις ασκήσεις σας στα 25 στρέμματα πρασίνου. Είτε με τα πόδια, είτε με ποδήλατο, ξεκινήστε τη μέρα σας, με τη θετική ενέργεια που σας προσφέρει η πρωινή άθληση στους χώρους της Μαρίνας Φλοίσβου.

Μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουν στο The Ellinikon Experience Park

experience a5f92

Το Experience Park προσφέρει πληθώρα δραστηριοτήτων και εμπειριών για κάθε ηλικία και κάθε προτίμηση.  Ένα νέο αστικό πάρκο, με έκταση 75 στρέμματα και σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας. Μοιραστείτε ξεχωριστές στιγμές με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Ελάτε να χαλαρώσετε, να γυμναστείτε και να ξεφύγετε από την καθημερινότητα της πόλης. Δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να παίξουν ανέμελα και να ανακαλύψουν πολλές εκπλήξεις! Απολαύστε στιγμές ηρεμίας στον κήπο Zen, αφήστε τα παιδιά να παίξουν γύρω από το μεγάλο σιντριβάνι - σημείο αναφοράς του πάρκου - και να χορέψουν στον ρυθμό του νερού και ζήστε μια σύγχρονη περιπέτεια κάνοντας βόλτες στο δάσος με τα ξύλινα παιχνίδια και τις κατασκευές που προσφέρονται για ψυχαγωγία, εκπαίδευση και εξερεύνηση.

Η εξωτική παραλία της Ανατολικής Αττικής που θυμίζει τροπικό νησί

mikri xamolia 56aa7

Αν αναζητάτε μια παραλία που θυμίζει εξωτικούς προορισμούς αλλά δεν σφύζει από πολυκοσμία τότε η παραλία Μικρή Χαμολιά στην Βραυρώνα είναι ο προορισμός που πρέπει να βάλετε σύντομα στα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε. Καλά κρυμμένη ανάμεσα στις δημοφιλείς παραλίες της Λούτσας και του Πόρτο Ράφτη, η Μικρή Χαμολιά σε απόσταση μόλις μιας ώρας από το κέντρο της Αθήνας είναι μια θαλασσινή όαση που θα απολαύσετε τις βουτιές σας. Τα τιρκουάζ νερά που είναι πεντακάθαρα και ο περιβάλλοντας χώρος της Μικρής Χαμολιάς την έχουν αναδείξει σε κορυφαία επιλογή για όσους αγαπούν το μπάνιο στην θάλασσα σε απόμερες παραλίες. Δεν πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία αλλά για έναν μικρό κολπίσκο με άμμο και βότσαλο.

Εξαιτίας της θέση της έχει το προνόμιο να μην την πιάνει ο αέρας όσο και αν τα μποφόρ δυναμώνουν γεγονός που επιτρέπει το μπάνιο ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Οι καλά γνωρίζοντες την επιλέγουν και για το γεγονός ότι μπορούν να απολαύσουν την ηλιοθεραπεία τους στα βράχια και τις πλάκες ενώ για τους λάτρεις της βουτιάς από ψηλά, τα εν λόγω βράχια είναι ιδανικός «βατήρας». Όταν ο υδράργυρος παίρνει την ανιούσα και μια βουτιά στη θάλασσα είναι επιτακτική ανάγκη για όσους ακόμη δεν έχουν πάει διακοπές, η Χαμολιά φαντάζει η ιδανική πρόταση για εξόρμηση στην παραλία.