Παιχνίδια Εξουσίας

Φλερτ με την ακροδεξιά- Ο Κυριάκος ψάχνει για συμμάχους

Φλερτ με την ακροδεξιά- Ο Κυριάκος ψάχνει για συμμάχους Φωτογραφία: MOTIONTEAM/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Ποιο κόμμα δεξιά της ΝΔ δεν είναι ακροδεξιό;- Φλερτ με την Ελληνική Λύση ή τον Νατσιό; Η Λατινοπούλου έχει ενταχθεί στο κόμμα Όρμπαν, μήπως είναι… κεντρώα;

Τα κόμματα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι κατ' ανάγκην ακροδεξιά δήλωσε από τη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έχει πολύ ενδιαφέρον ο πρωθυπουργός, έστω μέσω του εκπροσώπου του, να δευκρινίσει ποιο κόμμα δεξιά στη Νέα Δημοκρατία δεν είναι ακροδεξιό.

Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου;

Η Νίκη του Δημήτρη Νατσιού;

Η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου;

Για την Ελληνική Λύση ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει πριν το καλοκαίρι ότι είναι το πλησιέστερο κόμμα προς τη ΝΔ από τα κόμματα που βρίσκονται δεξιά στη ΝΔ. Πρόκειται για το κόμμα που ψήφισε μαζί με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη τον εκλογικό νόμο, καθώς και το κόμμα που με την ψήφο του επέτρεψε πρόσφατα στο Μαξίμου να αλλάξει τη σύνθεση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) ώστε να αφοπλίσει τον πρόεδρό της Χρήστο Ράμμο να ερευνήσει πραγματικά το σκάνδαλο των υποκλοπών!

Για τη Νίκη του Δημήτρη Νατσιού μάλλον στόχος είναι ο διεμβολισμός της με «επίθεση φιλίας» ώστε να μην μπει στην επόμενη Βουλή.

Για πολλούς ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να «φωτογραφίζει» τη Φωνή Λογικής, πλην όμως η Αφροδίτη Λατινοπούλου ως ευρωβουλευτής εντάχθηκε ήδη στο ευρωπαϊκό κόμμα του Β. Όρμπαν και άλλων ακροδεξιών έως και φασιστών και συνεπώς δύσκολα θα την πεις και… κεντροδεξιά- όπως η ίδια χαρακτηρίζει τη Λεπέν και τη Μελόνι!

Το βέβαιον είναι πως ο πρωθυπουργός, κατά τα πρότυπα και άλλων κομμάτων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ξεκινά φλερτ με την ακροδεξιά, όχι μόνο για να διεμβολίσει τα κόμματα αυτά και να κερδίσει ψηφοφόρους τους, αλλά και για να βρει συμμάχους προκειμένου αν βγει πρώτο κόμμα να κυβερνήσει. Προφανώς και για να πετύχει ορισμένες συμμαχίες στην παρούσα Βουλή, από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ με οποιονδήποτε εκλεγεί αρχηγός δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη ΝΔ.

ΥΓ1: Για τους Σπαρτιάτες δεν τίθεται φυσικά θέμα. Αποτελεί ωστόσο μείζον ζήτημα για την κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη γιατί παραμένουν ακόμα στη Βουλή την ίδια στιγμή που δεν επιτράπηκε στο κόμμα τους να είναι υποψήφιο στις ευρωεκλογές. Όλα δείχνουν πως με τη συνδρομή συγκεκριμένων συνταγματολόγων η υπόθεση εργαλειοποιήθηκε -και να βγούμε πότε θα βγει η απόφαση!

ΥΓ2: Και οι πρώην ΠΑΣΟΚοι στο υπουργικό συμβούλιο και τον κρατικό μηχανισμό πιστεύουν στ΄ αλήθεια πως τα κόμματα δεξιά της ΝΔ δεν είναι ακροδεξιά; Μέχρι πού φτάνει η μετάλλαξη αν το πιστεύουν και δεν διαφοροποιούνται;