Ελλάδα

Μετά τις ζέστες ο Αύγουστος φέρνει βροχές: Ποιες ημέρες θα βρέχει

Μετά τις ζέστες ο Αύγουστος φέρνει βροχές: Ποιες ημέρες θα βρέχει Φωτογραφία: intime
Περίεργος ο καιρός το Σαββατοκύριακο. Ζέστη με βροχές και καταιγίδες.

Αλλού με ζέστη και αλλού με βροχές θα κυλήσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο στη χώρα μας σύμφωνα με τη μετεωρολόγο Αναστασία Τυράσκη.

Η αστάθεια η οποία θα εντοπίζεται στα βόρεια ορεινά αναμένεται να ενισχυθεί την Κυριακή με μπόρες και καταιγίδες.

Με αστάθεια και ενισχυμένο αεράκι θα κυλήσει και η επόμενη εβδομάδα.

Η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες

Ενισχυμένο θα διατηρηθεί το μελτέμι μέχρι και σήμερα Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή θα αρχίσει να εξασθενεί η ένταση των ανέμων, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο, κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο περιμένουμε αστάθεια με συννεφιά και τοπικές μπόρες κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Η αστάθεια θα είναι πιο έντονη την Κυριακή, καθώς περιμένουμε νεφώσεις από τις πρωινές ώρες στην κεντρική και βόρεια χώρα και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα βόρεια αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Τη Δευτέρα επιστρέφουν τα μελτέμια και θα πέσει λίγο η θερμοκρασία στους 37-38 βαθμούς, και η αστάθεια αναμένεται πάλι μεσημέρι και απόγευμα, κυρίως στα ηπειρωτικά και ορεινά.

Όλη η υπόλοιπη εβδομάδα χαρακτηρίζεται από αστάθεια και μελτέμι.

Ο καιρός το Σάββατο

Τοπικές μπόρες πιθανώς να εκδηλωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά το Σάββατο, ενώ την Κυριακή προβλέπονται τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα, με λίγα μόνο σύννεφα στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι 6 τοπικά 7 μποφόρ, στο Ιόνιο το απόγευμα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 και στα δυτικά ηπειρωτικά τοπικά 37 με 38 βαθμούς. Χαμηλότερη θα είναι η θερμοκρασία στα νησιά στα κεντρικά τμήματα του Αιγαίου, όπως οι Κυκλάδες, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 30 με 32 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 με 7 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 36 βαθμούς, στα ανατολικά και βόρεια λίγο χαμηλότερη.

Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 34 βαθμούς.