Ελλάδα

Μαρουσάκης: Ο καύσωνας θα αργήσει - Προσεχώς αστάθεια με βροχές και καταιγίδες

Μαρουσάκης: Ο καύσωνας θα αργήσει - Προσεχώς αστάθεια με βροχές και καταιγίδες Φωτογραφία: eurokinissi
«Ο επόμενος καύσωνας αργεί ακόμα», λέει ο Μαρουσάκης, πώς θα είναι ο καιρός μέχρι τις 10 Αυγούστου
Ο Αύγουστος είναι εδώ αλλά όπως μαρτυρούν τα προγνωστικά μοντέλα η διάθεσή του είναι ανάμεικτη καθώς όχι μόνο καύσωνας δεν προβλέπεται αλλά τουναντίον αναμένεται και μια αστάθεια που θα συνοδεύεται με βροχές και καταιγίδες σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.
 
Με ανάρτησή του ο μετεωρολόγος του OPEN επεξηγεί πώς θα κινηθεί ο καιρός το πρώτο δεκαήμερο του τρίτου και τελευταίου μήνα του καλοκαιριού δίνοντας έμφαση στις θερμοκρασιακές συνθήκες. Όπως τονίζει πολλοί βιάστηκαν να κάνουν προγνώσεις για δήθεν έλευση καύσωνα με δυναμική θερμική εισβολή αλλά όπως δείχνει το μετεωρολογικό σύστημα ο καύσωνας είναι άφαντος στον ορίζοντα τουλάχιστον μέχρι τις 10 Αυγούστου.

Μαρουσάκης: Η πορεία του καιρού έως τον Δεκαπενταύγουστο

Όπως επεξηγεί ο Μαρουσάκης «Ο καιρός όπως όλα δείχνουν δεν θέλει να ικανοποιήσει αυτούς που πριν καλά καλά ξεκινήσει ο μήνας κάνανε λόγο για έναν Αύγουστο φωτιά με ένα νέο κύμα καύσωνα διαρκείας να επηρεάζει τη χώρα σπάζοντας και πάλι τα ρεκόρ, μιας και μέχρι τις 10 τουλάχιστον του μήνα δεν φαίνεται κάτι τέτοιο στον προγνωστικό ορίζοντα, αντιθέτως μάλιστα μετά από μια σύντομη άνοδο του υδραργύρου το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο, ακολουθεί η Κυριακή με έντονη >αστάθεια και πτώση της θερμοκρασίας για να ακολουθήσουν στη συνέχεια και πάλι τα μελτέμια με τη φυσιολογική ζέστη προς τα ανατολικά και περισσότερο έντονη πιο δυτικά.

{https://www.facebook.com/klearhos.marousakis/posts/pfbid0AAVPhZWadR2dvx4jHaxnJ64EdXCQTDqsatm2oYessiYNZmYu7Xr7r6Jnf23K9XkPl}