Ελλάδα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στα μετάλλια ο Εμμανουήλ Καραλής

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στα μετάλλια ο Εμμανουήλ Καραλής Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Μανόλο εξασφάλισε μία θέση στο βάθρο για το πρώτο του Ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο Εμμανουήλ Καραλής, ο Μανόλο του ελληνικού επί κοντώ, τα κατάφερε και εξασφάλισε μία θάση στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι 2024.

Μετά από έναν μοναδικό αγώνα και με βασικό αντίπαλο τον υπέρτατο Άρμαντ Ντουμπλάντις, ο Εμμανουήλ Καραλής, 4ος στο Τόκιο, κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και κατακτά το πολυπόθητο ολυμπιακό μετάλλιο. Μένει μόνο να δει το χρώμα του.

Ο Εμμανουήλ Καραλής ήρθε στο Παρίσι με καλύτερη φετινή επίδοση τα 5.93μ. και αγωνίστηκε στον τελικό του επι κοντώ 8ος.

karalis1_de86b.jpg

Πέρασε με άνεση ττον πήχη στην πρώτη του προσπάθεια στα 5.50μ. Το υπέροχο του άλμα το επανέλαβε με την ίδια άνεση και στην πρώτη προσπάθεια των 5,70 μ., αποδεικνύοντας τηνεξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Έλληνας αθλητής. Και η εξαιρετική του εμφάνιση συνεχίστηκε και στα 5,80μ π=τ αοποία επίσης πέρασε με την πρώτη προσπάθεια.

Ασταμάτητος συνέχισε ο Εμμανουηλ Καραλής που πέρασε με περισσή άνεση και τα 5,85μ και λίγα λεπτά αργότερα και τα 5,90μ.

Στα 5,95μ. ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε την πρώτη του αποτυχημένη προσπάθεια και άφησε το συγκεκριμένο ύψος για να δοκιμάσει στα 6 μέτρα.

Η αποτυχημένη προσπάθεια του Φιλιππινέζου Έρνεστ Τζον Ομπιένα, φέρνει τον Καραλή στο βάθρο. Ο εξωπραγματικός Ντουμπλάντις πέρασε τα 6 μ με την πρώτη προσπάθεια και τη χαρακτηριστική του άνεση.

Ο Εμμανουήλ Καραλής στην πρώτη του προσπάθεια δεν κατάφερε να περάσει τα 6 μέτρα αλλά ο αγώνας είναι ακόμα σε εξέλιξη.