Ελλάδα

Τι συμβαίνει με τα πλοία φέτος το καλοκαίρι - Καθυστερήσεις και αλλαγές της τελευταίας στιγμής

Τι συμβαίνει με τα πλοία φέτος το καλοκαίρι - Καθυστερήσεις και αλλαγές της τελευταίας στιγμής Φωτογραφία: intime
Σχοινί κορδόνι φαίνεται ότι το έχουν πάρει και αυτό το καλοκαίρι οι ακτοπλοϊκές να παίζουν με τα νεύρα και τις τσέπες των ταλαίπωρων επιβατών.

Πλέον όχι μόνο καταγράφονται πολυ ώρες καθυστερήσεις αλλά ορισμένες ακτοπλοϊκές ενημερώνουν τελευταία στιγμή ότι θα νηολογήσουν αλλά πλοία από εκείνα που πλήρωσαν οι επιβάτες υποσχόμενοι επιστροφή της διαφοράς τιμής κατόπιν εξέτασης των σχετικών αιτημάτων των Θιγομενων.

Αυτό συνέβη και χθες και σήμερα με το δρομολόγιο για Σύρο, Τήνο, Μυκονο, Νάξο, Κουφονήσι.

Η εταιρεία ενημέρωσε πριν λίγες ώρες ότι αντι του jumbo jet θα ταξιδέψουν με το elite jet κι ως εκ τούτου όσοι ξεκίνησαν το πρωί στις 9.30 από Πειραιά είτε έφτασαν με δυό - τρεις ώρες καθυστέρηση είτε βρίσκονται ακόμη στο βαπόρι.

Το μήνυμα

Αγαπητοί επιβάτες θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το δρομολόγιο σας από Πειραιά προς Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο, Κουφονήσι, αύριο 07/08 θα πραγματοποιηθεί με το πλοίο ELITE JET (αντί του JUMBO JET. Νέα ώρα αναχώρησης στις 09:30. Επιβίβαση με τα ίδια εισιτήρια. Με εκτίμηση….

Κατά τη διάρκεια του δρομολογίου και έπειτα από πολλά και έντονα παράπονα των επιβατών ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα ότι θα δοθεί αποζημίωση το μισό του ατομικού εισιτηρίου πίσω, (όχι για τα οχήματα) και δώρο ένα εισιτήριο για το 2024.

Η μία καθυστέρηση μετά την άλλη

Σε χθεσινό δρομολόγιο, όπως δηλώνει επιβάτης στο Dnews, από τις 11.50 το πρωί λόγω των καθυστερήσεων το πλοίο αναχώρησε στις 19:00.

«Από Σύρο για Νάξο θα φεύγαμε 11:50, ήρθε ειδοποίηση το πρωί ότι θα φύγουμε 18:30, φύγαμε 19:00. Μόνη αποζημίωση το μισό του ατομικού εισιτηρίου πίσω - όχι το αμάξι - και δώρο ένα ανοιχτό εισιτήριο για οπουδήποτε, για χρήση μεσα στο 2024. Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο».