Ελλάδα

Χαλκιδική: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τους πυροβολισμούς σε γνωστό beach bar - Ακούγονταν κλάματα και τσιρίδες

Χαλκιδική: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τους πυροβολισμούς σε γνωστό beach bar - Ακούγονταν κλάματα και τσιρίδες Φωτογραφία: eurokinissi
Το αιματηρό επεισόδιο εκτυλίχθηκε ανάμεσα σε Βούλγαρους, μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων ανθρώπων, που εκείνη την ώρα διασκέδαζαν στο μαγαζί.

Άγριο επεισόδιο με πυροβολισμούς και μαχαιρώματα σημειώθηκε πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (17/8) σε beach bar της Χανιώτης, στη Χαλκιδική.

Το αιματηρό επεισόδιο εκτυλίχθηκε ανάμεσα σε Βούλγαρους θαμώνες και μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων ανθρώπων, που εκείνη την ώρα διασκέδαζαν στο μαγαζί.

Πώς έγινε η συμπλοκή

Στις 23:30 η περιπολία του Α.Τ Κασσάνδρας έλαβε σήμα για επεισόδιο σε beach bar στη Χανιώτη Χαλκιδικής. Κατά το επεισόδιο, ομάδα Βουλγάρων υπηκόων τραυμάτισαν για ασήμαντη αφορμή τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, ομοίως Βούλγαρο υπήκοο, χτυπώντας τον με γροθιές και κλωτσιές στο πρόσωπο και στο σώμα.

Κατά την άφιξη των αστυνομικών στο σημείο ενημερώθηκαν ότι οι εμπλεκόμενοι κατείχαν μαχαίρια και ρόπαλα. Ενημέρωσαν το κέντρο και περίμεναν έξω από το μαγαζί για ενίσχυση από ομάδα ΟΠΚΕ που βρισκόταν κοντά. Μετά από λίγα λεπτά ακούστηκαν από μέσα, 5-6 πυροβολισμοί και οι θαμώνες βγήκαν έξω.

Με την άφιξη της ΟΠΚΕ στο σημείο οι αστυνομικοί μπήκαν στο μαγαζί όπου εντόπισαν και συνέλαβαν πέντε Βούλγαρους, οι οποίοι κατόπιν υπόδειξης είναι αυτοί που επιτέθηκαν τον ιδιοκτήτη. Δύο εξ αυτών, φέρουν τραύμα από πυροβόλο όπλο, ένας στο στήθος και ένας στο χέρι και διεκομίσθησαν στο Νοσοκομείο Πολυγύρου. Ομοίως στο Κ.Υ Κασσάνδρας μεταφέρθηκε και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δράστες των πυροβολισμών είναι τρία άτομα, αγνώστων στοιχείων, οι οποίοι μετέβησαν στο κατάστημα κατόπιν του αρχικού επεισοδίου. Στον χώρο έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα 4 κάλυκες.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Στο μεταξύ, η Αστυνομία συγκεντρώνει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες για να προσδιοριστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το επεισόδιο. Μάλιστα, την ώρα της συμπλοκής στο beach bar ήταν σε εξέλιξη βραδιά ζωντανής μουσικής με τον καλλιτέχνη Μάνο Καγιά. Το γεγονός προκάλεσε πανικό σε πελάτες και προσωπικό.

«Ακούγονταν κλάματα, τσιρίδες και φωνές. Ο κόσμος άρχισε να τρέχει για να γλιτώσει. Έφευγαν όλοι από το μαγαζί. Βγήκαν μαχαίρια και ακούστηκαν πυροβολισμοί. Μικρά παιδιά έτρεχαν μαζί με τους γονείς του. Επικράτησε πανικός» δήλωσε στο thestival.gr γυναίκα που ήταν παρούσα στο συμβάν.