Ελλάδα

«Φτερά» έκαναν δύο μισθοί και το επίδομα αδείας στις διακοπές

«Φτερά» έκαναν δύο μισθοί και το επίδομα αδείας στις διακοπές
Φτερά έκαναν τουλάχιστον δύο μισθοί και το επίδομα άδειας για τις περισσότερες οικογένειες που επέλεξαν να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε κάποιο νησί της χώρας μας. Τι δηλώνουν οι ίδιοι στο Dnews;

Μόνο το κόστος για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για μία τετραμελή οικογένεια, σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασε ακόμα και τα 1.000 ευρώ. Αν κάποιος λοιπόν υπολογίσει και τη διαμονή, τη διατροφή και τις μετακινήσεις στο νησί, το ποσό που χρειάζεται μία οικογένεια είναι τεράστιο.

Όπως σχολιάζουν στο Dnews «πριν πέντε χρόνια ξοδεύαμε λιγότερα από τα μισά χρήματα. Αν είναι έτσι του χρόνου θα είμαστε και εμείς από εκείνους που δεν θα πάνε πουθενά».

Ενδεικτικά, το Dnews παρουσιάζει το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για μία τετραμελή οικογένεια σε πέντε νησιά.

Πειραιάς - Ηράκλειο Κρήτης: Το αργό 296 ευρώ, το γρήγορο 1.312 ευρώ

Ραφήνα - Τήνος: Το αργό 280 ευρώ το γρήγορο 472 ευρώ

Πειραιάς - Σαντορίνη: Το αργό 384 ευρώ, το γρήγορο 717,60 ευρώ

Πειραιάς - Κως: 558 ευρώ

Πειραιάς - Ρόδος: 658 ευρώ

«Πήγαμε για μία εβδομάδα στην Κρήτη. Τα ακτοπλοϊκά και η διαμονή αν και τα είχα κλείσει από τον Απρίλιο ήταν αρκετά ακριβά. Για τέσσερα άτομα και μία εβδομάδα χρειάζεσαι τουλάχιστον 3000 ευρώ. Είναι οι μετακινήσεις η διατροφή. Θα πάρεις πρωινό, μετά θα πας στη θάλασσα και εκεί θα πάρεις κάτι προφανώς και το βράδυ φαγητό. Οι τιμές έχουν ξεφύγει, καλύτερα να πηγαίναμε εξωτερικό όπως οι περισσότεροι γνωστοί μας», δηλώνει στο Dnews ο κ. Διαμαντής.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η κα. Αναστασία η οποία όπως αναφέρει μαζί με τον σύζυγο της πως αν τα πράγματα παραμείνουν ίδια και την νέα χρόνια δεν θα πάνε διακοπές.

«Το χάσμα που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι αδιανόητο. Πριν πέντε χρόνια και πίσω, δίναμε λιγότερα από τα μισά χρήματα. Φέτος μαζεύουμε ένα χρόνο για να πάμε κάπου πέντε ημέρες με τα παιδιά μας. Τι να πρωτο σχολιάσω τις τιμές στα ακτοπλοϊκά, τη διαμονή, τα εστιατόρια; Δεν ξέρω πρέπει να μπει ένα όριο. Φέτος τα νησιά μας ειδικά από Έλληνες ήταν άδεια. Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτή η κατάσταση μόνο κακό θα προκαλέσει; Εμείς πήγαμε στην Σαντορίνη. Χαλάσαμε δυο μισθούς και τα δώρα που πήραμε τον Αύγουστο. Είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει αυτό», καταλήγει.