Ελλάδα

Αυτά είναι τα 4 μέλη συμμορίας που έκλεβαν ηλικιωμένους κάνοντας τους υπαλλήλους εταιρείας ρεύματος

Αυτά είναι τα 4 μέλη συμμορίας που έκλεβαν ηλικιωμένους κάνοντας τους υπαλλήλους εταιρείας ρεύματος Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Πώς τα μέλη της συμμορίας εξαπατούσαν τους ηλικιωμένους.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες τεσσάρων μελών συμμορίας, που διέπρατταν κλοπές σε σπίτια ηλικιωμένων στα νότια προάστια, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος.

Η συμμορία εξαρθρώθηκε στις 24 Ιουλίου και σήμερα η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των τεσσάρων μελών της (δείτε εδώ).

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων έγινε με εισαγγελική διάταξη και στόχος είναι η διερεύνηση και δίωξη παρόμοιων εγκλημάτων που έχουν τελεστεί από τους κατηγορούμενους και τους συναυτουργούς τους, την αποτροπή απειλής της δημόσιας ασφάλειας καθώς και την προστασία του κοινωνικού συνόλου, αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9692920/933 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πώς δρούσε η συμμορία

Τα μέλη της συμμορίας εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους κυρίως το πρωί ή το μεσημέρι, την ώρα που επέστρεφαν στο σπίτι τους, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Επέλεγαν ηλικιωμένους, στους οποίους εμφανίζονταν ως υπάλληλοι εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας και τους έπειθαν να μπουν στο σπίτι τους. Στη συνέχεια, κρατώντας απασχολημένα τα θύματα, έκλεβαν μετρητά και κοσμήματα από τις οικίες.

Μάλιστα, έπειθαν τους ηλικιωμένους να τυλίγουν χρηματικά ποσά και κοσμήματα σε αλουμινόχαρτο, ώστε να τα «προστατεύσουν» από τις επικείμενες εργασίες και στη συνέχεια τα αφαιρούσαν.