Διεθνή

Απειλές για βόμβες στο Οχάιο μετά τις ψευδείς δηλώσεις Τραμπ - Εκκενώθηκε δημαρχείο και σχολείο

Απειλές για βόμβες στο Οχάιο μετά τις ψευδείς δηλώσεις Τραμπ - Εκκενώθηκε δημαρχείο και σχολείο Φωτογραφία: EPA/DEMETRIUS FREEMAN / POOL
Ο Ντόναλντ Τραμπ ε'ιπε στο debate ότι οι μετανάστες στο Οχάιο τρώνε κατοικίδια.

Λίγα 24ωρα μετά τις ψευδείς δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ στο debate για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, όπου ισχυρίστηκε ότι οι μετανάστες στον Οχάιο τρώνε τα κατοικίδια των πολιτών, οι αρχές έλαβαν απειλές για βόμβες στην περιοχή. Λόγω των απειλών εκκενώθηκε το δημαρχείο και το δημοτικό σχολείο στην πόλη του Σπρίνγκφιλντ.

«Λόγω απειλής για βόμβα σε πολλές εγκαταστάσεις σε όλο το Σπρίνγκφιλντ σήμερα, το Δημαρχείο είναι κλειστό», έγραψε ο δήμος του Σπρίνγκφιλντ σε ανάρτησή του στο Facebook. Ως προληπτικό μέτρο, το κτίριο έχει εκκενωθεί και οι αρχές διεξάγουν ενδελεχή έρευνα.
«Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η ασφάλεια και η ευημερία των εργαζομένων και των κατοίκων μας. Εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», ανέφεραν οι αρχές.

Η δήλωση προσθέτει ότι η απειλή για βόμβα ήρθε μέσω email στις 8:24 π.μ. (τοπική ώρα) που «εστάλη σε πολλαπλά πρακτορεία και μέσα ενημέρωσης».  Μόλις πριν από μία ημέρα, ο διευθυντής της πόλης Μπράιαν Χεκ σε ένα βίντεο κατήγγειλε τη ρητορική που χρησιμοποιήθηκε στην προεδρική κούρσα από τον Ντόναλντ Τραμπ.

{https://twitter.com/seautocure/status/1834285740441952501}

{https://twitter.com/NYDailyNews/status/1834281591155155083}

NETWORK