Ελλάδα

Τσατραφύλλιας για κακοκαιρία Atena: Αιχμές για το 112 - Τι φταίει και είχαμε πλημμυρισμένους δρόμους

Τσατραφύλλιας για κακοκαιρία Atena: Αιχμές για το 112 - Τι φταίει και είχαμε πλημμυρισμένους δρόμους
Γιώργος Τσατραφύλλιας: Ο μετεωρολόγος κάνει λόγο για «αστοχία του 112» στην κακοκαιρία Atena

Η πρώτη φάση της κακοκαιρίας Atena ολοκληρώθηκε, αφήνοντας πίσω της έντονες καταιγίδες και πλημμυρισμένους δρόμους που σχολιάστηκαν καυστικά από τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια.

Κάνοντας απολογισμό της κακοκαιρίας υποστηρίζει ότι πολλές περιοχές πλημμύρισαν από την κακοκαιρία Atena λόγω «κακοτεχνιών, ανυπαρξίας δικτύου απορροής, απουσίας αντιπλημμυρικής θωράκισης ή λόγω μεταβολής της χρήσης γης της περιοχής (από φυσική καταστροφή ή ανθρώπινη παρέμβαση)». Επιπλέον, αναφέρθηκε σε αστοχία του 112. «Επιτακτική ανάγκη για εκσυχρονισμό των συστημάτων άμεσης πρόγνωσης (NOWCASTING) ώστε οι προειδοποιήσεις να είναι στοχευμένες. Ο κόσμος διαμαρτύρεται με τον ήχο του 112 κάθε τρεις και λίγο».

6306382 493e0

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια

Μια μικρή αποτίμηση της «ΑΤΕΝΑ»...
-Η συντριπτική πλειοψηφία των περιοχών δέχτηκε νερό που το είχε ανάγκη.
-Στη δυτική Ελλάδα και στο βόρειο-ανατολικό Αιγαίο έπεσε αντικειμενικά μεγάλη ποσότητα νερού από τα συνηθισμένα .
-Πολλές περιοχές πλημμύρισαν λόγω κακοτεχνιών, ανυπαρξίας δικτύου απορροής, απουσίας αντιπλημμυρικής θωράκισης ή λόγω μεταβολής της χρήσης γης της περιοχής (από φυσική καταστροφή ή ανθρώπινη παρέμβαση).
-Αστοχία του 112 σε αρκετές περιοχές. Επιτακτική ανάγκη για εκσυχρονισμό των συστημάτων άμεσης πρόγνωσης (NOWCASTING) ώστε οι προειδοποιήσεις να είναι στοχευμένες. Ο κόσμος διαμαρτύρεται με τον ήχο του 112 κάθε τρεις και λίγο.

ΥΓ.:Αντιλαμβάνομαι ότι η πρόγνωση του καιρού είναι δημοφιλής ασχολία. Πιστέψε με όμως ότι η σωστή ενημέρωση γίνεται μόνο από τους επαγγελματίες του είδους. Από ανθρώπους δηλαδή που τουλάχιστον για 6 χρόνια κάθισαν σε θρανία μελετώντας ώρες ατελείωτες Μαθηματικά και Φυσική.

{https://www.facebook.com/giorgos.tsatrafyllias/posts/pfbid02bm7a8sP2x6TsqkWXW1GKq6jTaLS8oDnjp2E1uJpGvmsSS8m4wfGVvqMsFThBwfs3l}